Image
Henrik Dahl Jeppesen, vd på DEAS Group som tar över Aberdeens nordiska fastighetsverksamhet.
Henrik Dahl Jeppesen, vd på DEAS Group som tar över Aberdeens nordiska fastighetsverksamhet. Bild: DEAS

Danska DEAS tar över Aberdeens nordiska verksamhet

Bolag Aberdeen Standard Investments (ASI) avyttrar sin nordiska fastighetsverksamhet till danska DEAS Group. DEAS tar över ASI:s nordiska bestånd, som värderas till 2,3 miljarder euro. Aberdeen har dessutom utsett DEAS till förvaltare av fastighetsfonder med ett värde av ytterligare 1,7 miljarder euro.
Publicerad den 1 December 2020

Aberdeens nordiska portfölj omfattar 132 fastigheter – kontor, lager, butiker och bostäder – till ett värde om 2,3 miljarder euro.
– Vi är nöjda över att kunna skapa en långsiktig lösning för vår fastighetsverksamhet i Norden tillsammans med DEAS Group. Vårt första fokus var att hitta en högkvalitativ asset manager som kan fortsätta ge en excellent service för klienter som är investerade i nordiska direktägda fastighetsportföljer, säger Neil Slater, global head of Real Estate på Aberdeen Standard Investment.

Henrik Dahl Jeppesen, vd, DEAS Group:
– DEAS Groups förvärv av Aberdeens fastighetsverksamhet I Norden och det framtida samarbetet följer en bred nordisk strategi som fokuserar på att skapa tillväxtmöjligheter på alla våra fyra marknader.
– Vår intention är att etablera en pan-nordisk fullserviceaktör inom fastigheter som arbetar med alla steg i värdekedjan för investerare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige