Image

Concent genomför största uthyrningen i Norrköping på flera år

Uthyrning Concent, som förvaltar fastigheten Importen 4 i Norrköping, har tecknat avtal med Norrköpings kommun om 4 000 kvadratmeter kontor, vilket gör det till en av de största kontorsuthyrningarna i Norrköping på senare år. Avtalet omfattar en första hyresperiod om tio år och inflyttningen har redan skett.
Publicerad den 5 Mars 2012

Den aktuella lokalen har tidigare inhyst Migrationsverkets huvudkontor. Nu är det alltså kommunens arbetsmarknadskontor med cirka 120 medarbetare som nyttjar lokalerna, som består av kontor och arkiv.

Uthyrningen är också startskottet för ett utvecklingsarbete av hela fastigheten som omfattar cirka 21 000 kvadratmeter varav hälften är vakanta. Även i detta arbete kommer Concent att vara en drivande kraft.

Fastigheten ligger på Tegelängsgatan i utvecklingsområdet Sylten, ett område på södra sidan av inre hamnen, som tack vare sitt centrala läge förväntas bli en del av Norrköpings innerstad på sikt.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige