Image

Chris Österlund till Sabo

Karriär Sabo rekryterar Chris Österlund, i dag vd för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, till tjänsten som ekonomi- och finanschef.
Publicerad den 30 Juli 2014
Chris Österlund. Bild: Sabo
Chris Österlund.

Sabo har de senaste åren satsat mycket på frågor som rör nyproduktion och renovering. Chris Österlund tar med sig erfarenheter av att arbeta med just detta. Hon har en bakgrund som vd för Nynäshamnsbostäder och har även varit ekonomichef på Botkyrkabyggen samt ekonomichef och administrativ chef på Sollentunahem.

- Det här ger mig en möjlighet att både bidra och tränga djupare in i de frågor som är så viktiga för bostadsbranschen. Renovering och nyproduktion är några av de stora utmaningar som jag ser fram emot att arbeta med, säger Chris Österlund.

- Som tidigare vd har Chris goda och breda erfarenheter. Hennes kompetens blir en stor tillgång i det stöd som Sabo ger medlemsföretagen och i vårt opinionsbildande arbete, säger Kurt Eliasson, vd för Sabo.

Chris Österlund tillträder tjänsten vid årsskiftet och ersätter Sophia Mattsson-Linnala som idag är vd på Huge.

Sabo rekryterar även två personer för att täcka upp kommande pensionsavgångar senare i år:

# Jonas Högset tillträder en tjänst på enheten för Fastighetsutveckling med inriktning på nyproduktion och renovering. Han har bakgrund på NCC och kommer närmast från Savills Förvaltning AB.

# Helena Henriksson tillträder en juristtjänst. Hon är idag departementssekreterare på Socialdepartementet och har till exempel arbetat med LOU-frågor, bland annat som utredningssekreterare i Upphandlingsutredningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige