Image

Tillbaka – som vd

Karriär Chris Österlund, närmast från Sabo och tidigare vd för Nynäshamnsbostäder och Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, blir ny vd för Botkyrkabyggen.
Publicerad den 26 Oktober 2016
Chris Österlund. Bild: Botkyrkabyggen
Chris Österlund.

Hon kommer närmast från Sabo som chef för ekonomi och finans och har tidigare arbetat som vd för Nynäshamnsbostäder och Stiftelsen Stockholms Studentbostäder.

- Botkyrkabyggen är innovativt och ligger i framkant i utvecklingen. Att leda företaget och ta ut kursen mot framtiden är ett ansvar som jag tar mig an med glädje, säger Chris Österlund.

Botkyrkabyggen äger och förvaltar 10 600 lägenheter i Botkyrka kommun, varav ungefär 80 procent i miljonprogram. Företaget ska framöver renovera och nyproducera ett stort antal lägenheter varje år samt förvalta lägenhetsbeståndet med nöjda boende.

- Vi är mycket glada över att Chris Österlund blir ny vd. Hon är en kompetent, kreativ och visionär ledare. Det passar bra för någon som ska leda ett företag med stora åtaganden, säger Bo Johansson, styrelseordförande för Botkyrkabyggen.

Chris Österlund känner företaget Botkyrkabyggen väl. Under några år i början av 2000-talet arbetade hon som administrativ chef i företaget. Som chef för ekonomi och finans på Sabo har Chris Österlund arbetat med allmännyttans framtidsfrågor.

- Finansiering av renovering och nyproduktion är ett par av de viktigaste frågorna för allmännyttan. Det är kunskap och erfarenheter jag tar med mig till Botkyrkabyggen. I utmaningarna ligger även många möjligheter och Botkyrkabyggens lösningar kommer att vara viktiga för hela allmännyttan, säger Chris Österlund.

- Det känns extra bra att Chris Österlund har erfarenhet både som vd och av arbete med allmännyttans hjärtefrågor, säger Bo Johanson.

Chris Österlund tillträder som vd för Botkyrkabyggen 1 februari 2017 och efterträder Ulf Nyqvist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Blankare tar position i storbolag

Bolag Under sommaren har flera blankare för första gången tagit position i ett av Stockholmsbörsens största fastighetsbolag. Sammanlagt är 2,69 procent av bolagets aktier blankade i nuläget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY