Image

Byggstart för bostäder i Vellinge

Bostäder I går togs det första spadtaget för sex tvåplanshus som tillsammans bildar en modern skånegård innehållande 30 yteffektiva hyresrätter på Skanörs Vångar i Vellinge.
Publicerad den 18 Juni 2015
I går startade byggnationen av 30 hyresrätter på Skanörs Vångar i Vellinge. Bild: Vellingebostäder
I går startade byggnationen av 30 hyresrätter på Skanörs Vångar i Vellinge.

Hyresrätterna får rimliga hyror och kommer stå klara för inflyttning i september 2016.

Processen från markhänvisning, markköp, bygglov till första spadtaget har gått rekordsnabbt – på sex månader.

Vellingebostäders styrelselordförande Christer Tedestål, VD Anders Larsson samt Helén Riis Larsson, distriktschef Region Hus Syd, Skanska Sverige greppade spaden och tog det första spadtaget i kvarteret vars gatunamn för tankarna till ljuv musik – Tamburin- och Bjällergatan, Symfoni- och Cymbalallén.

Enligt Maria Koistinen Hellborg, stadsarkitekt i Vellinge kommun, har marknaden börjat röra på sig i Skanör. Första spadtaget i går kändes som startskottet på nästa byggboom på Skanörs Vångar.

– Vi har fått in många bygglovsansökningar sedan 1 januari, främst på villor, på Skanörs Vångar och det är verkligen kul. Det blir en bra mix av olika boendealternativ i kvarteren, som i sin tur tilltalar olika typer av hushåll.

Att processen gått snabbt beror på förfrågningsunderlaget som Vellingebostäder skickade ut med en önskan att köpa mark i kombination med nybyggnation. Anders Larsson:

– Vi önskade även bygga yteffektivt, både vad gäller bostädernas interiör, men också antalet bostäder på tomten. Skanskas förslag mötte våra önskemål, vilket resulterade i att vi köpte marken av dem och nu bygger de hyresbostäderna.

Antalet personer som gärna vill bo i hyresrätter har ökat. De senaste åren har 1 000 nya personer tillkommit i kön per år. Totalt har Vellingebostäder 4 500 personer i kö. Anders Larsson:

– Lägenheter i hyresintervallet 4-8 500 kr per månad har uppemot 250 sökanden i snitt. Det är lika många som vi har i snitt på varje ledig lägenhet. Intresset är störst på treor med en månadshyra på 6-7 000 kr.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jag har en väldig respekt för den här situationen"

Bolag Fabeges vd Stefan Dahlbo kommenterar för Fastighetssverige hur affärerna går i coronatider. Vi frågar om de har tvingats stoppa några projekt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY