Image

130 nya lägenheter och vård- och omsorgsplatser i Vellinge

Bygg/Arkitektur Under hösten och vintern påbörjar Vellingebostäder och Vellinge Exploaterings AB nyproduktion av 130 lägenheter. Projekten fördelar sig på tre bostadsprojekt samt ett vårdboende - en utbyggnad av S:t Knuts vård- och omsorgsboende i Skanör.
Publicerad den 5 September 2014

- För att möta den ökade efterfrågan på hyresbostäder och efter två lyckade bostadsprojekt – i Vellinge och Skanör under 2013 - startar vi nu upp ytterligare två projekt med totalt 60 lägenheter fördelat på Skanör Falsterbo och Vellinge tätort, säger Anders Larsson, vd för Vellingebostäder AB och Vellinge Exploaterings AB.

Även efterfrågan av trygghetslägenheter ökar bland kommuninvånarna och nu startar Vellinge Exploaterings AB upp två projekt, ett i Vellinge med 30 lägenheter och ett i Skanör med utbyggnaden av S:t Knuts vård- och omsorgsboende med ytterligare 36 vård- och omsorgsplatser. Projekten beräknas starta upp under hösten/vintern och börjar med utbyggnaden av S.t Knut.

- Vellinge är en attraktiv kommun och bostadsbehovet ökar bland både yngre och äldre. Både Vellingebostäder och Vellinge Exploaterings AB medverkar på detta sätt till att utveckla kommunen, bland annat i samarbetet med ansvariga inom äldreomsorgen, säger Anders Larsson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jag har en väldig respekt för den här situationen"

Bolag Fabeges vd Stefan Dahlbo kommenterar för Fastighetssverige hur affärerna går i coronatider. Vi frågar om de har tvingats stoppa några projekt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY