Image

Bostadsbristen hotar företagens tillväxt

Bostäder Bostadsbristen försämrar företagens möjligheter att rekrytera och därmed hotas deras långsiktiga tillväxt. Nya siffror från Stockholms Handelskammare visar att minst 8 000 rekryteringar har misslyckats på grund av bostadsbristen.
Publicerad den 7 Mars 2016
Maria Rankka. Bild: Stockholms Handelskammare.
Maria Rankka.

Nära ett av fem företag i Stockholms län misslyckas med rekryteringar på grund av bostadsbristen. Det handlar om tjänster som varit svåra att besätta och i visa fall helt har uteblivit.

– Fler och fler företag upplever att situationen på bostadsmarknaden är ett tillväxthinder. Stockholmsregionen hade kunnat växa ännu snabbare jobbmässigt om det hade funnits en fungerande bostadsmarknad. Vi på Handelskammaren har larmat om detta i sex år och nu är det dags att politiken går från ord till handling.

Det säger Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare, i en kommentar.

– Det behövs en blocköverskridande överenskommelse för att lösa bostadskrisen. Båda blocken måste vara beredda att slakta heliga kor. Det krävs reformer för att öka rörligheten genom sänkt flyttskatt, men bostadsmarknaden måste även omregleras, avslutar Maria Rankka.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Castellums polishusplaner

Bolag Fastighetsjättens mål om att ersätta GP:s gamla tryckeri med ett nytt polishus ser ut att gå i lås.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY