Image

Bostadsbristen hotar företagens tillväxt

Bostäder Bostadsbristen försämrar företagens möjligheter att rekrytera och därmed hotas deras långsiktiga tillväxt. Nya siffror från Stockholms Handelskammare visar att minst 8 000 rekryteringar har misslyckats på grund av bostadsbristen.
Publicerad den 7 Mars 2016
Maria Rankka. Bild: Stockholms Handelskammare.
Maria Rankka.

Nära ett av fem företag i Stockholms län misslyckas med rekryteringar på grund av bostadsbristen. Det handlar om tjänster som varit svåra att besätta och i visa fall helt har uteblivit.

– Fler och fler företag upplever att situationen på bostadsmarknaden är ett tillväxthinder. Stockholmsregionen hade kunnat växa ännu snabbare jobbmässigt om det hade funnits en fungerande bostadsmarknad. Vi på Handelskammaren har larmat om detta i sex år och nu är det dags att politiken går från ord till handling.

Det säger Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare, i en kommentar.

– Det behövs en blocköverskridande överenskommelse för att lösa bostadskrisen. Båda blocken måste vara beredda att slakta heliga kor. Det krävs reformer för att öka rörligheten genom sänkt flyttskatt, men bostadsmarknaden måste även omregleras, avslutar Maria Rankka.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige