Image

Börs-vd blir näst största ägare i NP3

Bolag Erik Selin, vd på Balder, har genom ES Fastigheter investerat i NP3 Fastigheter och är nu bolagets näst största ägare.
Publicerad den 26 April 2012
Andreas Nelvig. Bild: NP3. Bild: NP3
Andreas Nelvig. Bild: NP3.

Erik Selin får i och med investeringen en 13-procentig andel av NP3 Fastigheter. Bolaget har som målsättning att växa på den norrländska fastighetsmarknaden till ett fastighetsvärde motsvarande 4-5 miljarder kronor inom tre år. Man kommer löpande att genomföra emissioner för att hålla tillväxttakten och har nu alltså genomfört en riktad emission till Erik Selin och ES Fastigheter.
- Vi ska göra en emission till i slutet av sommaren för att följa vår plan och köpa för cirka en miljard kronor per år, den takten håller vi som det ser ut nu, säger Andreas Nelvig, vd på NP3 till Fastighetssverige.

– NP3 blir vår allokering på den Norrländska kommersiella fastighetsmarknaden. Vi attraheras främst av NP3:s fokus på de kassaflödesstarka segmenten och av den avkastning som bolaget har på sitt fastighetsbestånd, säger Erik Selin.

– Vi är naturligtvis väldigt glada att Erik valt att satsa på oss i NP3. Erik är en betydande och trovärdig aktör på svenska Fastighetsmarknaden så det är klart att han kan bidra med väldigt mycket till NP3 Fastigheter, säger Andreas Nelvig.

Erik Selins investering i NP3 motsvarar ett värde av uppskattningsvis 30-40 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige