Image
Erik Selin, vd för Balder.

Därför intar Balder en avvaktande position på bostadsmarknaden

Bolag Balders vd Erik Selin om hur bolaget tänker kring nya bostadsprojekt, i vilket segment de kommer att "vänta och se" och om förändringen i ledningsgruppen efter Marcus Hanssons frånträde.


Erik Selin, vd för Balder.

Balders intressebolag Trenum miljardsäljer till Fortifikationsverket

Transaktioner De båda fastigheterna för polisiär verksamhet i Sörentorp som Fastighets AB Balder har förvaltat sedan 2014 säljs nu till Fortifikationsverket. Tillträde sker 1 juli 2022 och polismyndigheten är fortsatt hyresgäst. Köpeskillingen är 1,8 miljarder kronor och tillträde sker 1 juli 2022.


Erik Selin investerar i startupbolag med snusinnovation från Lidingö.

Erik Selin investerar i snusinnovationsbolag på Lidingö

Bolag Erik Selin har investerat 4,4 miljoner kronor i snusinnovationsbolaget Sting Free AB på Lidingö. Han blir därmed näst största ägare i bolaget som nu värderas till knappt 31 miljoner kronor. Sting Free AB har utvecklat och patenterat en ny och förbättrad portionspåse med integrerat skydd för tandköttet på påsens ena sida. Skyddet minskar effektivt den sveda och irritation som normalt orsakas av snus- och nikotinportioner.


Balder och Stockholms Travsällskap i nytt samarbete kring utvecklingen av Solvallastaden.

Balder upp i spets – bildar JV kring utvecklingen av Solvallastaden

Bolag Balder och Stockholms Travsällskap startar joint venture-bolag med avsikt att utveckla ytterligare tre kvarter och 500 bostäder i Solvallastaden.


Ewa Wassberg blir Balders nya finanschef.

Hon blir Marcus Hanssons ersättare

Bolag Balder har rekryterat Ewa Wassberg som ny finanschef. Hon är idag finanschef på Fabege och tillträder sin nya tjänst i början av hösten.


Erik Selin, vd för Balder.

Idre Fjäll och Erik Selin startar gemensamt fastighetsbolag – gör miljardsatsning

Bolag Idre Fjäll tillkännager nästa steg i förverkligandet av Visionsplanen Idre Fjäll 2037 – En framtid närmare naturen där Stiftelsen tillsammans med Erik Selin startar ett gemensamt fastighetsutvecklingsbolag. Bolagets första satsning omfattar fastighetsinvesteringar för cirka 1,5 miljarder.


Helena Liljedahl på KF Fastigheter, Åke Pettersson på Skandia Fastigheter, Henrik Kant på Göteborgs Stad, Mikael Ahlén på Riksbyggen och Balders vd Erik Selin var på plats för startskottet av Framtidens Backaplan.

Framtidens Backaplan har börjat byggas

Bygg/Arkitektur Igår gick startskottet för Framtidens Backaplan, ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt. Först att sätta spaden i marken är Skandia Fastigheter som också stod i första ledet när fastighetsbolagen bakom storsatsningen, däribland Balder, bjöd in till ett gemensamt firande av byggstarten för den nya stadsdelen.


Erik Selin, vd för Balder.

I väntan på bättre byggpriser – Balder skjuter fram vissa projekt

Bolag Erik Selin känner ingen stress över att starta projekt och med höga byggpriser räknar han med att vissa kommande projekt kommer att bli försenade. Här berättar Balder-vd:n mer om bolagets långsiktiga hållning och när han tror att vändningen kan komma på marknaden.


Karlastaden.

Serneke och Balder utvecklar nytt kvarter i Karlastaden

Transaktioner Serneke och Balder fortsätter sin gemensamma utveckling i Karlastaden. Parterna har avtalat om att tillsammans utveckla kvarteret Auriga, som kommer att bli det tredje högsta bostadshuset i Göteborg med en höjd på cirka 125 meter.


Bergendahl ökar ägandet i SLP

Bolag Bergendahl & Son har köpt drygt 3 miljoner B-aktier i nyligen noterade SLP för närmare 100 miljoner kronor, det framgår av Finansinspektionens insynsregister.


Jacob Torell, vd Next Step Group, Maria Strömberg, Business Region Göteborg, Erik Selin vd Balder, Patrik Andersson vd Business Region Göteborg och Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun.

Balder och Next Step i gigantisk logistiksatsning i Mölnlycke

Bolag Balder och Next Step Group utvecklar framtidens logistikhubb – skapar plats för 1 000 nya jobb i Mölnlycke. Den totala investeringen uppgår till cirka fyra miljarder kronor.


Balders exklusiva bostadsrättsprojekt Caprea på Östermalm.

Rekordstort intresse för Balders lägenheter på Östermalm

Bostäder I september sattes spaden i marken för projektet Caprea på Östermalm i Stockholm och vintern 2023 beräknas de första bostadsrättsinnehavarna att flytta in. Över 1 500 intresseanmälningar har inkommit och i vår startar försäljningen av några av lägenheterna på en av stadsdelens bästa adresser och sista byggbara tomter.


Peter Strand, vd för SLP.

Succédebut för SLP på börsen

Bolag SLP-aktien stiger med över 40 procent under den första handelstimmen.


På onsdag ringer Peter Strand i börsklockan – för femte gången – när hans SLP noteras på Nasdaq Stockholm.

Ringer in – för femte gången: Stor porträttintervju med Peter Strand

Bolag När Peter Strand på onsdag tar sitt SLP till börsen är det femte gången han ringer i börsklockan. Fastighetssverige bjuder här på långläsning om Peter Strands karriär: Om grundidén som formades hos Akelius för många år sedan, om bolaget som innebar "dubbla bortamatcher", om varför Victoria Parks första koncept aldrig lyfte och betydelsen av nätverket som funnits runt honom i alla år – och som nu utgör kretsen kring SLP.


Greg Dingizian, Peter Strand och Erik Selin har fått se sina SLP-aktier flerdubblas i värde sedan starten för drygt tre år sedan.

SLP: Så mycket har ägarna tjänat hittills

Bolag Inför börsnoteringen: Fastighetssverige går igenom SLP:s guldgrävarresa så här långt. Så många gånger har kapitalet dubblats.


Peter Strand.

Nu går SLP till börsen

Bolag Första handelsdagen blir nästa onsdag. Bolaget värderas pre money till 3 900 – 4 129 miljoner kronor.


Erik Selin.

"Stigande räntor kan ge oss bättre köpmöjligheter"

Bolag Balder steg på en sur fredagsbörs efter en stark Q4-rapport.
Erik Selin kommenterar här möjligheterna vid stigande räntor, förvåningen över det fortsatt starka intresset för Balders just nu svagaste marknad och tryggheten kring refinansieringssituationen.


Erik Selin.

Balder: Över 500 i substansvärde

Bolag Balder redovisar ett förvaltningsresultat per aktie om 8,68 kronor i Q4 (6,03).
Substansvärdet är uppe i 503,76 kronor per aktie (387,38).


Balder och Serneke bilder JV för att utveckla kvarteret Aries i Karlastaden.

Balder och Serneke bygger kvarteret Aries i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Balder och Serneke bildar ytterligare ett gemensamt utvecklingsbolag i joint venture för att fortsätta samarbetet i Karlastaden, Göteborg. Den här gången är det kvarteret Aries i Karlastaden med cirka 190 lägenheter som JV-bolagen ska utveckla.


Erik Selins Balder och Sterner Stenhus, ägt av Elias och Tomas Georgiadis, garanterar nyemissionen – till teckningskurs 31,40 – i samband med Stenhus Fastigheters bud på Halmslätten. Halmslätten äger två fastigheter med Martin & Servera som hyresgäst.

Garanterar på ATH: "En självklarhet för oss"

Bolag Stenhus Elias Georgiadis om budet på Halmslätten och stödet från Erik Selin.