Image
Ola Serneke och Erik Selin tar första spadtaget för portföljen som Trenum, ägt av Balder och AP3, köpte från Serneke i december.

Trenum igång med Sernekeportföljen

Bygg/Arkitektur På måndag tar Erik Selin och Ola Serneke ett officiellt första spadtag för projekt Kv. Björnflokan i centrala Borås. Spadtaget i Borås blir ett officiellt startskott för produktionen av den hyresrättsportfölj som Trenum, ägt av Balder och Tredje AP-fonden, förvärvade av Serneke i december.


Erik Selins Balder investerar i Norge.

Selin om spelet bakom norska miljardinvesteringen

Bolag Efter Balders senaste mångmiljardaffär i Norge berättar Erik Selin för Fastighetssverige om hur affären kom till och varför investeringen i grannlandet lockade så mycket.


Anthon B Nilsen, med Peder Chr. Løvenskiold som vd, blir hälftenägt av Erik Selins Balder.

Balder köper 50 procent av norskt miljardbolag

Transaktioner Balder köper 50 procent av det norska bolaget Anthon B Nilsen Eiendom AS. Transaktionen inkluderar Anthon B Nilsen-koncernens totala fastighetsportfölj med fastigheter i Oslo och på Lahaugmoen, samt en utvecklingsportfölj om 170 000 kvadratmeter i östra Norge. Marknadsvärdet för fastigheterna som ingår i transaktionen är cirka tre miljarder norska kronor.


John Cedergårdh.

STS-chefen efter att Erik Selin räddat dem från konkurs: "Känns jättebra på alla sätt"

Bolag Det konkurshotade språkreseföretaget STS Education får nytt liv och verksamheten återupptas omgående. Nytt kapital tillförs bolaget och i samarbete med de tidigare ägarna tillkommer Balders vd Erik Selin som delägare. STS Educations vd John Cedergårdh berättar för Fastighetssverige hur de har förändrat verksamheten för att nå lönsamhet och kunna överleva. Här är vad de planerar för framtiden och därför kom Erik Selin in som ny ägare.


Erik Selin.

Erik Selin blir delägare i STS Education

Bolag Det konkurshotade språkreseföretaget STS Education räddas får nytt liv och verksamheten återupptas omgående. Nytt kapital tillförs bolaget och i samarbete med de tidigare ägarna tillkommer Balders vd Erik Selin som delägare.


Baldercheferna Marcus Hansson och Magnus Björndahl är misstänkta för grovt insiderbrott.

Åklagaren i Baldermålet: "Bevisläget är fortsatt gott"

Juridik Åklagaren Pontus Hamilton redogör för läget i utredningen mot de två Baldertopparna som är misstänka för grovt insiderbrott. Då kan han ge besked i åtalsfrågan.


Eva Sigurgeirsdottir.

Balder tillsätter ny ekonomichef

Bolag Den 1 september tillträder Eva Sigurgeirsdottir tjänsten som ekonomichef på Balder. Hon kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp. Jesper Mårtensson lämnar därmed rollen som tillförordnad CFO och återgår till sina tidigare uppdrag inom ES Fastigheter.


Familjen Bräutigam säljer Bräutigamhuset i Göteborg efter att ha ägt det sedan 1916.

Därför säljer familjen – efter över 100 år

Transaktioner "Min farfar föddes i det huset…"
För Balder var affärerna så små att de inte ens ledde till en pressrelease. För säljaren var det desto större – inte minst av emotionella skäl.
Fastighetssverige berättar mer om Balders senaste affär i centrala Göteborg.


Erik Selin.

Erik Selin är "Open for Business"

Bolag Balder står stabilt i coronatider och ökade förvaltningsresultat och hyresintäkter i det andra kvartalet. Företagets vd och huvudägare Erik Selin berättar för Fastighetssverige hur han ser på transaktionsmarknaden, hotellen och förhoppningarna inför hösten.


Erik Selin.

Högre förvaltningsresultat och positiva värdeförändringar för Balder

Bolag Balders förvaltningsresultat ökade med fyra procent per aktie under perioden januari-juni, samtidigt steg substansvärdet till 354,98, en ökning med 6,63 kronor från Q1.


Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl lämnar bolaget.

Balders ekonomidirektör slutar

Bolag Balders ekonomidirektör Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott, lämnar Balder i sommar.


Jesper Mårtensson.

Jesper Mårtensson blir tillförordnad CFO i Balder

Bolag Med anledning av den brottsmisstanke som finns mot två av Balders ledande befattningshavare har Balders styrelse beslutat att med omedelbar verkan tillsätta Jesper Mårtensson som tillförordnad CFO i Fastighets AB Balder.


Baldercheferna Marcus Hansson och Magnus Björndahl är misstänkta för grovt insiderbrott.

Besked idag: Åklagaren lutar åt omhäktning i Baldermålet

Bolag Senast klockan 11 idag måste åklagaren Pontus Hamilton ta ett beslut kring hur han avser att gå vidare i ärendet med de två häktade Baldertopparna som är misstänkta för grovt insiderbrott. Mycket talar för att han kommer att begära omhäktning i ytterligare två veckor. Samtidigt har härvan nu växt till att inkludera totalt elva misstänkta personer. Fastighetssverige berättar mer om utredningen och bevisläget.


Marcus Hansson och Magnus Björndahl misstänks för insiderbrott.

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.


Erik Selin: Det är inte så illa som många tror

Bolag En av landets främsta investerare kommenterar detaljhandeln, Balder, börsen och hotellmarknaden i en intervju med Fastighetssverige.


Erik Selin, vd för Balder.

Balder: Positiva värdeförändringar, högre förvaltningsresultat

Bolag Balders substansvärde steg med 3 kronor under Q1, till 348,35 (286,41) kronor per aktie. 99 procent av hyrorna med förfall 1 april har betalats.


Johannes Nyberg

Selinbolag säljer bilhallar

Transaktioner Skandrenting, som helägs av Balders vd Erik Selin, säljer två fastigheter i Skövde och Mariestad till lokala aktörer.
Fastigheterna är Nålen 3 och 4, som omfattar 7 500 kvadratmeter bilhallar.


Erik Selins Balder gjorde ett starkt 2019.

Därför fick Balder ge sig i striden om NRK-huset

Bolag Vd:n och grundaren Erik Selin berättar för Fastighetssverige om varför 2019 blev ett så framgångsrikt år för Balder – och hur nära man var att säkra det hett eftertraktade NRK-huset i Oslo som nyligen såldes för ett rekordbelopp.


Erik Selin & Co har förvärvat Inom Vallgraven 4:5.

Balder köper prisad klenod i centrala Göteborg

Transaktioner Efter att ha förvärvat ytterligare en fastighet i hjärtat av Göteborg har fastighetsjätten snart lagt vantarna på hela kvarteret. Fastighetssverige berättar mer.


Balder, med Erik Selin som vd, redovisar kraftigt ökat substansvärde i bokslutskommunikén.

Balder: Substans upp över tio procent i Q4

Bolag Balders substansvärde steg med 65 kronor per aktie under 2019. Bara under sista kvartalet steg det med 32 kronor till 345,76 kronor per aktie.