Image

Bonava köper mark i Uppsala

Transaktioner Bonava har avtalat om förvärv av mark i Bäcklösa av Uppsalahem. Fastigheten ligger i Bäcklösa, ett område där Bonava kommer uppföra cirka 140 bostäder.
Publicerad den 5 Juli 2017
Bonava köper mark för att skapa ett område med 140 bostäder i Uppsala. Bild: Bonava
Bonava köper mark för att skapa ett område med 140 bostäder i Uppsala.

Bäcklösa ingår i Uppsalas utveckling av Södra staden som är det område där Uppsala kommuns expansion kommer att ha en tyngdpunkt de närmaste åren. Området ligger granne med universitetsområdet SLU mellan Uppsala centrum och Sunnersta längs Dag Hammarskiölds väg.

Bonava kompletterar områdets pågående byggnation av hyresrätter med bostadsrätter i två etapper.

– Det är glädjande att vi utökar vår projekt- och byggrättsportfölj i ett bra bostadsläge i Uppsala. Förvärvet ligger i linje med vår strategi att utveckla levande platser och områden där människor trivs och lever sina liv, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef på Bonava Sverige.

Bonava tillträder fastigheten under fjärde kvartalet 2017 och säljstart beräknas till slutet av samma år. Det första spadtaget beräknas kunna tas under första kvartalet 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige