Image
Joachim Hallengren.

Hallengren lämnar Bonava

Bolag Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Bonava, kommer att lämna sitt uppdrag. Han kommer att kvarstå i sin roll under en övergångsperiod, dock längst fram tills dess att en efterträdare kan tillträda. Arbetet med att rekrytera en ny vd inleds omedelbart.


Bonava köper i Åbo.

Bonava säljer 75 hyreslägenheter i Åbo

Transaktioner Bonava säljer ett hyresrättsprojekt till investeraren Icecapital Housing Fund V. Affären omfattar 75 hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Kirstinpuisto i centrala Åbo. Projektet förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det fjärde kvartalet 2021.


Lars Granlöf.

Han blir ny CFO på Bonava

Bolag Lars Granlöf har utsetts till ny CFO på Bonava och efterträder Ann-Sofi Danielsson som har beslutat sig för att gå i pension.


Husby står inför en omfattande utveckling de kommande åren med ett väntat tillskott på över tusen nya bostäder.

Massiv utveckling av utsatt stadsdel – noterad jätte tilldelas mark

Bygg/Arkitektur En kvartett med byggaktörer väntas tilldelas markanvisningar för ett helt nytt bostadsområde i Husby. Stadsdelen står inför en omfattande upprustning och utveckling de kommande åren som ska tillföra ett fyrsiffrigt antal nya bostäder. Fastighetssverige berättar mer.


Joachim Hallengren.

Joachim Hallengren: Så här är temperaturen på bostadsmarknaden

Bolag Bonava hade fler starter och en god försäljningsutveckling i ett utmanande andra kvartal där vinst och marginal föll kraftigt. Företagets vd Joachim Hallengren berättar för Fastighetssverige vilka indikatorer man ska följa för att kunna spå hur bostadsmarknaden utvecklas framöver. Han beskriver hur de hanterar de dåliga projekten och hur det ser ut med byggstarter andra halvåret.


Fredrik Hemborg.

Bonava säljer till Lansa i Västerås

Transaktioner Bonava säljer ett hyresrättsprojekt till Lansa Fastigheter AB. Affären omfattar 162 hyreslägenheter belägna i den nya stadsdelen Öster Mälarstrand i Västerås.


Bonava säljer i Köpenhamn.

Bonava säljer 121 hyreslägenheter i Köpenhamn

Transaktioner Bonava säljer 121 hyreslägenheter i Österbro, Köpenhamn, till fastighetsbolaget Hines, som genomför affären på uppdrag av Hines pan-European Core Fund (HECF).


Joachim Hallengren, vd för Bonava.

Bonava: Signifikant påverkan på resultat

Bolag Bonava meddelar att produktionen under Q1 löpte på i stort sett som vanligt. Försäljningen har påverkats negativt och en överlämning i Tyskland har försenats.


Anna Hamnö Wickman, hållbarhetschef på Bonava.

Bonavas gröna bostadsutveckling tar nästa steg

Bolag Bonava mobiliserar för en ännu mer hållbar bostadsutveckling genom att etablera ett nytt grönt finansieringsramverk. Hållbarhetschefen Anna Hamnö Wickman berättar om varför bolaget tar det här steget och hur branschen som helhet måste ställa om för att minska sin negativa klimatpåverkan.


Joachim Hallengren.

Bonava etablerar grönt finansieringsramverk

Bolag Bonava etablerar ett grönt finansieringsramverk för att möjliggöra finansiering av bostadsutveckling med gröna obligationer och gröna lån. Därmed tar bolaget ytterligare ett steg i sin strävan mot att bidra till minskad negativ klimatpåverkan.


Rekordår för oljefonden – så förändrades ägandet i svenska fastighetsbolag

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt den norska oljefondens innehav i svenska noterade fastighetsbolag under 2019. Läs om hur ägandet förändrats från 2018 och se vilka nya bolag som fonden har ett innehav i från och med 2019.


Joachim Hallengren.

Bonava först att bli godkänt av internationellt klimatinitiativ

Bolag Bonava har som första bostadsutvecklare i Europa formellt fått bolagets klimatmål godkända av Science Based Targets initiative. Fram till år 2030 ska Bonava minska bolagets negativa klimatpåverkan med 50 procent genom fastställda klimatmål i enlighet med FN:s klimatpanels rekommendation om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.


Fredrik Hemborg.

Bonava startar produktion av bostäder i Umeå

Bygg/Arkitektur Bonava har startat produktionen av 33 bostäder i Umeås nya stadsdel Tomtebo gård. Totalt planerar Bonava för 350 hem, fördelat på flera etapper med både bostadsrätter och hyresrätter. De första bostäderna förväntas överlämnas till kund under det andra halvåret 2021.


Johan Eriksson, vd för Estea.

Allt om nykomlingens expansiva planer

Bolag Mästerbo gjorde stark entré på marknaden genom att köpa två bostadsprojekt av Bonava för 800 miljoner kronor. För Fastighetssverige berättar Johan Eriksson, vd för delägaren Estea, om de ambitiösa planerna för framtiden och hur bolaget ska hitta sin plats i fastighetsbranschens breda flora av bolag.


Mästerbo, ett nytt bolag skapat av Estea och CBRE Global Investors, köper av Bonava Lund och i Sigtuna.

Estea och CBRE GI bildar bolag – köper för 800 miljoner av Bonava

Transaktioner Estea AB och CBRE Global Investors har etablerat ett nytt bolag, Mästerbo Fastighets AB, med inriktning på nybyggda bostadsfastigheter på svenska tillväxtorter. Mästerbo har i ett första skede köpt två bostadsprojekt av Bonava.


Byggherrarnas förslag till utformning av området.

Förslag klart för nytt område i Berga

Bygg/Arkitektur De sex byggherrarna Bonava, Botrygg, Mannersons, Kärnhem, SHH Bostad och Slättö har nu arbetat fram ett gemensamt förslag till hur det nya området mellan Berga och Södra Ekkällan ska se ut. Stadsbyggnadskonceptet ska ligga till grund för kommande detaljplanearbete.


Joachim Hallengren.

"Inget jag ligger sömnlös över"

Bolag Under gårdagen presenterade Bonava en bokslutsrapport som fick aktiekursen att falla med 14 procent. Bolagets vd Joachim Hallengren är emellertid fortsatt hoppfull: "Vi agerade direkt".


Joachim Hallengren.

Bonava: Kraftig utdelningssänkning – aktien faller

Bolag Bonavas resultat för helåret backade till 5,71 kronor per aktie (11,74), Utdelningen blir 3,00 kronor (5,20) per aktie.
Aktien faller åtta procent i börsöppningen.


Bonavas IR-chef Louise Tjeder berättar mer om bolagets omstruktureringar i Finland.

Därför måste Bonava omstrukturera i Finland

Bolag Bonava genomför en omstrukturering av verksamheten i Finland som bland annat innebär att de varslar 60 tjänster och kommer lämna Uleåborg helt och hållet. Fastighetssverige berättar mer om åtgärderna.


Joachim Hallengren, vd för Bonava.

Bonava omstrukturerar och skriver ner i Finland – engångskostnad på 15 miljoner euro i Q4

Bolag Till följd av Bonavas strategiska översyn av den finska verksamheten redovisar Bonava en engångskostnad om 15 miljoner euro i det fjärde kvartalet.