Image

Bockasjö köper stort markområde på Hisingen

Transaktioner Bockasjö AB köper ett markområde om cirka 300 000 kvadratmeter på Hisingen. Området är beläget utmed Hisingsleden i närheten av Göteborgs Hamn.
Publicerad den 1 April 2015

Det stora markområdet möjliggör byggnation av fem större logistikbyggnader med en total uthyrningsbar yta om cirka 160 000 kvadratmeter för hyresgäster inom logistikområdet men också andra aktörer, exempelvis egenanvändare, som önskar större ytor för lager och kontor.

Fullt utvecklat uppgår investeringen till cirka 1,1 miljarder kronor.

- Göteborg med omnejd är det hetaste logistikområdet i Sverige på grund av det geografiska läget, den goda infrastrukturen såsom norra Europas största hamn, Göteborg Landvetter Airport, strategiskt vägnät, ett stort naturligt varu– och godsflöde och en lång tradition inom logistikområdet, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

- Vi har haft förfrågningar om flera etableringar i Göteborgsområdet det senaste året som vi tvingats tacka nej till på grund av bristen på attraktiv mark. När möjligheten att förvärva detta område erbjöds var vi inte sena att bestämma oss.

- Behovet av moderna miljöcertifierade logistikbyggnader, med effektivare konfiguration med bland annat högre takhöjd, fler portar och lägre energiförbrukning ökar oavbrutet i takt med att E-handeln växer med cirka 30 procent per år. Dessutom väljer allt fler att outsourca lagerfunktionen vilket skapar behov av fler lagerbyggnader.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY