Image
I går tecknades ett avtal mellan Swedavias dotterbolag Swedavia Real Estate och Bockasjö om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid Landvetter flygplats. I ett första skede färdigställs mark som motsvarar byggnation av ungefär 100 000 kvadra
I går tecknades ett avtal mellan Swedavias dotterbolag Swedavia Real Estate och Bockasjö om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid Landvetter flygplats. I ett första skede färdigställs mark som motsvarar byggnation av ungefär 100 000 kvadra Bild: Swedavia

Landvetter flygplats växer vidare

Bygg/Arkitektur Utvecklingen av Landvetter flygplats fortsätter. I går tecknades ett avtal mellan Swedavias dotterbolag Swedavia Real Estate och Bockasjö om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid flygplatsen. I ett första skede färdigställs mark som motsvarar byggnation av ungefär 100 000 kvadratmeter.
Publicerad den 3 Mars 2015

- Avtalet är ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av Göteborg Landvetter Airport som knutpunkt för resande och logistik i regionen. Bockasjö AB är en mycket professionell samarbetspartner och vi är övertygade om att vi därigenom kan överträffa kundernas krav på moderna effektiva logistikbyggnader, bra infrastruktur och närhet till andra företag och tjänster, säger Karl Wistrand, vd för Swedavia Real Estate.

- Utifrån godsflöden och kundernas efterfrågan, så bedömer vi att det finns en betydande potential för utveckling av högeffektiva logistik- och distributionsanläggningar här. Avtalet med Swedavia ger oss möjligheten att tillsammans med Swedavia etablera en logistikpark i ett lättillgängligt dynamiskt område i direkt anslutning till en av Nordens största flygplatser, norra Europas största hamn och Riksväg 40 som är huvudtrafikleden mellan Göteborg och Stockholm, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

- Vi ser oerhört mycket fram emot att samarbetet mellan Swedavia och Bockasjö ska realisera planerna på Landvetter Logistic Park. Airport City Göteborgs utveckling, som kommer att skapa tusentals arbetstillfällen, är av stor vikt för hela regionen, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Detaljplanen för området beräknas ha vunnit laga kraft innan sommaren i år och när så skett kommer omfattande markarbeten för hela området att påbörjas.

Inflyttning i första fastigheten beräknas ske under våren 2017.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige