Image

ÅWL Arkitekter vinner markanvisningstävling på Lidingö

Bygg/Arkitektur ÅWL Arkitekter vinner tillsammans med SKB markanvisningstävlingen om tre nya kvarter i Rudboda på Lidingö. Förslaget innehåller runt 150 hyresrätter.
Publicerad den 10 December 2014

Det är nu klart att ÅWL Arkitekters förslag för förtätning av Rudboda på Lidingö vinner stadens markanvisningstävling. Avgörande för vinsten var främst förslagets gestaltning men även dess miljö- och hållbarhetsfaktorer och förslagets ekonomi.

– Utgångspunkten när vi ritat de nya kvarteren har varit att skapa bestående värden för området. Vi vill särskilt ta till vara de fina kvaliteter som sedan tidigare finns i omgivningarna i Rudboda. Det är en fantastisk plats som kommer att vinna på en förtätning. De nya kvarteren kan vara med och skapa den urbanitet som saknas i området, säger Tomas Åsberg, ansvarig arkitekt på ÅWL Arkitekter.

Markanvisningstävlingen har pågått under hösten och tolv olika förslagsställare har deltagit. Nu kommer Lidingö stads detaljplanearbete fortsätta tillsammans med ÅWL Arkitekter och SKB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige