Image

ÅWL Arkitekter vinner markanvisningstävling på Lidingö

Bygg/Arkitektur ÅWL Arkitekter vinner tillsammans med SKB markanvisningstävlingen om tre nya kvarter i Rudboda på Lidingö. Förslaget innehåller runt 150 hyresrätter.
Publicerad den 10 December 2014

Det är nu klart att ÅWL Arkitekters förslag för förtätning av Rudboda på Lidingö vinner stadens markanvisningstävling. Avgörande för vinsten var främst förslagets gestaltning men även dess miljö- och hållbarhetsfaktorer och förslagets ekonomi.

– Utgångspunkten när vi ritat de nya kvarteren har varit att skapa bestående värden för området. Vi vill särskilt ta till vara de fina kvaliteter som sedan tidigare finns i omgivningarna i Rudboda. Det är en fantastisk plats som kommer att vinna på en förtätning. De nya kvarteren kan vara med och skapa den urbanitet som saknas i området, säger Tomas Åsberg, ansvarig arkitekt på ÅWL Arkitekter.

Markanvisningstävlingen har pågått under hösten och tolv olika förslagsställare har deltagit. Nu kommer Lidingö stads detaljplanearbete fortsätta tillsammans med ÅWL Arkitekter och SKB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Söderlundh: Så slår coronakrisen mot fastighetsmarknaden

Bostäder Coronakrisen har slagit till med full kraft och med den följer stor osäkerhet framöver för många branscher. I en intervju med Fastighetssverige berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh om vilka segment som krisen kan slå hårdast mot och varför det samtidigt finns en starkt motståndskraft på den svenska fastighetsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY