Image

Alma köper Häggvik Entré

Transaktioner Alma Property Partners köper Stämpeln 1 i Häggvik av Bonnier Fastigheter. Fastigheten ska utvecklas till en modern handelsplats omfattande 30 000 kvadratmeter.
Publicerad den 17 Augusti 2017
Häggvik Entré. Bild: Alma Property Partners
Häggvik Entré.

Stämpeln 1 har 13 000 kvadratmeter uthyrbar handelsyta med Willys och K-Rauta som hyresgäster. Bonnier har, i nära samarbete med Sollentuna kommun, tagit fram en ny detaljplan för fastigheten.

– Affären ger oss möjlighet att skapa ett nytt handelskoncept i en av Stockholms viktigaste knytpunkter mellan Förbifarten, E4:an och Norrortsleden. Vi kommer att fylla detta blivande landmärke med ett spännande innehåll av upplevelser, shopping och restauranger, säger Simon de Château, CIO på Alma Property Partners.

– Det kommer tillskapas tusentals bostäder i Häggvik under de kommande åren vilket kommer leda till ett starkt underlag för konsumenthandeln. Vi ser en stor potential i att utveckla en strategisk handelsplats vid Häggviks entré och bidra till stadsbyggandet, säger Alexander Thams, Director på Alma Property Partners.

– Det känns bra att nu lämna över stafettpinnen till en så kompetent aktör som Alma Property Partners. Häggvik Entré är ett mycket spännande handelsprojekt i ett fantastiskt läge och jag är övertygad om att Alma kommer att genomföra projektet på ett bra sätt, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

Köpet sker genom dotterbolaget Alma I Sverige AB som Alma äger och driver i samarbete med Mässing Properties AB som drivs av Fredrik Mässing. Säljarens rådgivare har varit Cushman & Wakefield och Kanter Advokatbyrå. Köparens rådgivare har varit Roschier Advokatbyrå.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige