Image

80 procent uthyrt i NCC:s Hyllieprojekt

Uthyrning Kontorshuset Exlent i har fått tre nya hyresgäster. Zumtobel, Human Entrance och NCC flyttar in i de miljöcertifierade lokalerna 1 april 2016. 80 procent av ytorna är nu uthyrda.
Publicerad den 24 Juni 2015
Annons
Image
Exlent. Bild: Tomorrow AB
Exlent. Exlent i Hyllie. Bild: Tenjin Visual Kanozi.
Exlent i Hyllie.

Belysningsföretaget Zumtobel flyttar sitt nordiska huvudkontor i Landskrona till nya lokaler på 1 730 kvadratmeter i Exlent Hyllie. Human Entrance affärsidé är att hjälpa företag att hitta bostäder till sina medarbetare som flyttar till och från Sverige.

Det nya kontoret har en yta på 160 kvadratmeter och blir ett komplement till kontoret i Lund. NCC flyttar sitt Malmökontor till Exlent Hyllie och får nu en kontorsyta på 3 900 kvadratmeter. Tillsammans står företagen för 80 procent av Exlent Hyllies kontorsyta och förhandlingar pågår om de återstående lokalerna.

Fastigheten på 7 300 kvadratmeter är miljöcertifierad enligt Breeam Excellent och ligger bara några minuter från Malmös stadskärna och med närhet till Öresundsbron, Malmömässan och köpcentrumet Emporia. Bygget påbörjades 2014 och är redo för inflyttning under våren 2016.

– Hyllie är Malmös framtidsområde och har ett strategiskt läge med goda kommunikationer och med närheten till Malmö, Köpenhamn och Kastrup är det ett perfekt läge för vårt nordiska huvudkontor. Att dessutom få tillgång till nya, moderna lokaler som anpassats utifrån vår verksamhet känns privilegierat. Att fastigheten är miljöcertifierad enligt Breeam samt energicertifierad genom Green Building stärker även vårt ställningstagande för hållbarhetsfrågor, säger Tom E Bergseng, vd på Zumtobel.

– Vi spenderar mycket av vår tid på arbetsplatsen. Därför är det extra viktigt med lokaler som kan anpassas efter verksamhetens behov och som är både socialt och miljömässigt hållbara. Det ger friskare medarbetare som presterar bättre. Vi ser fram emot flytten, säger Anders Tojkander, regionchef på NCC Property Development.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför lämnade toppnamnet PwC

Bolag Arne Engvall har slutat som Head of Real Estate på PwC. Detta efter hela 30 år på företaget. För Fastighetssverige beskriver han bakgrunden till beslutet och vad han ska syssla med framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY