Image

"Övertorneå är korrupt"

NORRLAND Övertorneå kommun har på kort tid sålt tre fastigheter för en krona stycket. Nu är måttet rågat för en lokal politiker. - Övertorneå är korrupt, dundrar Ingolf Falk.
Publicerad den 21 Augusti 2009

Juoksengi skola, Pellos skola och simhallen i Svanstein i Övertorneå kommun har samtliga sålts för en krona och utan upphandling.

- I Övertorneå kommun går makt före rätt. Låt Övertorneå vara levande och inte en lekstuga för utomsocknes lycksökande politikerbroilers som tror att de kan härja hur som helst i pepparkakshuset (kommunhuset:red.anmärkning) med skattebetalarnas pengar, säger Ingolf Falk, som representerar det nya bygdepartiet Silverfoxpartiet, till Norrländska socialdemokraten.

Kommunalrådet Linda Ylivainio ger inte Falk helt fel.

- Ibland skjuter kritiken över målet, men det finns också poänger. Vi har tagit intryck av diskussionerna efter simhallaffären, säger hon till tidningen.

Efter simhallsaffären ska alla fastigheter säljas via anbud. Undantaget är skolor.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY