Image

Kommuns försäljning olaglig

JURIDIK Länsrätten upphäver Övertorneå kommuns försäljning av ett nedgånget badhus i Svanstein. Kommunen sålde fastigheten för en krona, utan att vare sig anbudsförfarande eller expertvärdering av någon oberoende part föregick affären.
Publicerad den 30 Oktober 2008

Kommunfullmäktige klubbade igenom försäljningen, som sedan överklagades, enligt Norrländska socialdemokraten av en man boende i Halmstad men som äger en fastighet i kommuen, till länsrätten.

Länsrätten slår nu fast att försäljningen entydigt talar för att försäljningen ifråga utgör stöd till en enskild näringsidkare och därmed strider mot kommunallagen. Rätten menar att affären dessutom strider mot statsstödsförbundet, vilket strider mot artiklel 88.3 i EG-fördraget.

- Kommunens försäljning är olaglig vilket nu även länsrätten konstaterat, säger Micha Velasco, företagarombudsman vid Den Nya Välfärden som agerade ombud vid överklagandet.

- Det är inte förvånande att länsrätten upphäver kommunens beslut. Det är däremot tråkigt att inte kommunen själv stoppade försäljningen trots att man visste att den var otillåten, säger Micha Velasco.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY