Image
Forskaren.

Cushman & Wakefield får stort uthyrningsuppdrag av Vectura

Uthyrning Cushman & Wakefield har vunnit det prestigefyllda uppdraget att bistå Vectura Fastigheter med uthyrningsarbetet för den ikoniska byggnaden Forskaren i Hagastaden i Stockholm. Projektet omfattar 24 000 kvadratmeter och beräknas stå inflyttningsklart under Q4 2023. Förutom kontor omfattar projektet co-working, utställningsytor, labb och restauranger.


Volymstudie från jämförelseförfarande Västra Hagastaden Kvarter 39 inringat i rött.

Vectura får markanvisning i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Vectura har erbjudits markanvisning av Stockholm stad som avser kvarter 39 beläget i Västra Hagastaden. Markanvisningen ger Vectura möjligheten att utveckla Campus F, Stockholms innovativa pulsåder, ett nytt innovationsdistrikt som bidrar till mer Life Science i Hagastaden och regionen.


Huddinge kommun, Vectura Fastigheter och Stiftelsen Clara har tecknat en avsiktsförklaring avseende två fastigheter i centrala Flemingsberg.

Skapar nod för akademi, forskning och näringsliv i Flemingsberg

Bygg/Arkitektur Huddinge kommun, Vectura Fastigheter och Stiftelsen Clara har tecknat en avsiktsförklaring avseende två fastigheter i centrala Flemingsberg. Ambitionen är att utveckla dessa till en knutpunkt för akademi, forskning och näringsliv i Flemingsbergsdalen som ska bli en dynamisk och multifunktionell plats med 35 000 nya arbetstillfällen, 5 000 nya bostäder, service och handel.


Forskaren i Hagastaden.

Elekta till Vecturas Forskaren

Uthyrning Vectura har tecknat hyresavtal med Elekta som väljer att etablera sitt huvudkontor i Forskaren, ett internationellt nav för innovation inom liv och hälsa i Hagastaden. Uthyrningen omfattar 5 700 kvadratmeter.


”Hann inte med så mycket”

Karriär Micael Averborg lämnar Catella efter bara tre månader – nu berättar han varför han börjar på Vectura: ”Väldigt attraktivt”.


Kungsleden-medarbetare tar plats i Kista Science City

Bolag Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden, tar plats som ordförande i styrelsen för Kista Science City AB. Samtidigt blir Sven Stork, regionchef Stockholm på Kungsleden, ordförande för föreningen Kista Science City Fastighetsägare.


Averborg lämnar AL – går till konsultbolag

Karriär Michael Averborg, chef för transaktion och etablering på Atrium Ljungberg, lämnar bolaget efter 16 år. Han blir nu transaktionsansvarig på ett stort konsultbolag.


Atrium Ljungberg köper Eken 6 i Sundbyberg för 1059 miljoner kronor.

Atrium Ljungberg miljardköper på ny delmarknad

Transaktioner Atrium Ljungberg tar klivet in i Sundbyberg genom förvärv av en kontorsfastighet på nästan 30 000 kvadratmeter.


Atrium Ljungberg ändrar i organisationen

Bolag Atrium Ljungberg slår samman affärsområdena Handel och Kontor till Fastigheter. Samtidigt samordnas uthyrningsverksamheten under affärsområdet Transaktion och etablering.


Areim säljer stor kommande vakans i Kista

Transaktioner Vid årsskiftet lämnar den enda hyresgästen Ericsson Borgarfjord 3 i Kista. Nu säljer Areim den 13 550 kvadratmeter stora fastigheten.


Bankgirot till Atrium Ljungberg i Liljeholmen

Uthyrning Efter närmare 30 år i Globenområdet har Bankgirot nu tecknat ett sjuårigt avtal med Atrium Ljungberg om 7 000 kvadratmeter kontor i Liljeholmen.


Atrium Ljungberg köper i Malmö

Transaktioner Atrium Ljungberg köper kontors- och vårdfastigheten Malmen 12 på Möllevången i Malmö av Wihlborgs.


Törnell får ny roll – lämnar bolagsledningen

Karriär Jonas Törnell, chef för Atrium Ljungbergs affärsområde Kontor får vid årsskiftet en ny roll som inköpsansvarig.
Micael Averborg har utsetts till tillförordnad affärsområdeschef för Kontor vid sidan av sin roll som transaktions- och marknadschef.


Atrium Ljungberg bygger nytt i Sickla – stort avtal klart

Uthyrning Domstolsverket har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att hyra 10 700 kvadratmeter i ett planerat kontorsprojekt på Uddvägen i Sickla.


Atrium Ljungberg hyr ut 5 000 kvadratmeter i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg hyr ut 5 000 kvadratmeter till Stora Enso i Sickla Front.


Atrium Ljungberg miljardköper i Stockholm

Transaktioner Atrium Ljungberg köper en kontorsfastighet i Stockholm för 1,1 miljarder kronor.


Atrium Ljungberg hyr ut 5 300 kvadratmeter i Nod

Uthyrning Atrium Ljungberg har genomfört en större och flera mindre uthyrningar i nya Nod i Kista.


Atrium Ljungberg hyr ut i Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat kontrakt med det globala hälso- och sjukvårdsföretaget MSD om 2 000 kvadratmeter i fastigheten Blästern 6 på Gävlegatan i Hagastaden.


Atrium Ljungberg köper på Nobelberget.

Atrium Ljungberg köper för 355 miljoner

Transaktioner Atrium Ljungberg köper en fastighet med projektmöjligheter på Nobelberget i Sickla för 355 miljoner kronor.


Newsflash

Slussens detaljplan fastställd

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Nya Slussen fastställdes idag av Mark- och miljööverdomstolen. Domen kommer inte gå att överklaga.

Gardell: En solklar muta

Stockholm Finansmannen Christer Gardell ryter till mot Stockholms stads agerande kring Slussenfrågan. - Om det inte är en muta, vad är då en muta?