Image

Atrium Ljungberg köper i Malmö

Transaktioner Atrium Ljungberg köper kontors- och vårdfastigheten Malmen 12 på Möllevången i Malmö av Wihlborgs.
Publicerad den 23 Mars 2016
Atrium Ljungberg köper Malmen 12 i Malmö. Bild: Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg köper Malmen 12 i Malmö.

Fastigheten omfattar 7 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta och köpeskillingen är 125 miljoner kronor.

Malmen 12 i sydöstra delen av centrala Malmö (Barkgatan 9-13, Möllevångsgatan 44) ligger i nära anslutning till fastigheten Dimman 11, som Atrium Ljungberg förvärvade i mars 2014.

Fastigheten är fullt uthyrd med en vägd återstående hyrestid om cirka 3,5 år. De största hyresgästerna är Malmö kommun och Region Skåne vilka tillsammans står för cirka 90 procent av hyresintäkterna. Källarvåningen under hela fastigheten utgörs av ett garage med cirka 60 parkeringsplatser. Hyresvärdet för Malmen 12 bedöms 2016 uppgå till cirka tio miljoner kronor.

- Nu stärker vi vår position i Malmö ytterligare. Det här förvärvet är en stabil investering i ett område som vi ser en framtida potential i. Vi fortsätter att vara delaktiga i den långsiktiga utvecklingen av Möllan som är ett spännande område i innerstaden, säger Micael Averborg, affärsområdeschef Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

- Fastigheten är en solitär i vårt fastighetsbestånd, den är belägen i närheten av Möllevångstorget där vi inte äger några andra fastigheter, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter AB.

- Det starka marknadsläget har lett till bedömningen att det nu är rätt läge för Wihlborgs att genom en avyttring ytterligare koncentrera beståndet till våra kärnområden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige