Image

Bankgirot till Atrium Ljungberg i Liljeholmen

Uthyrning Efter närmare 30 år i Globenområdet har Bankgirot nu tecknat ett sjuårigt avtal med Atrium Ljungberg om 7 000 kvadratmeter kontor i Liljeholmen.
Publicerad den 12 April 2016

Bankgirot flyttar i april/maj 2017 till Stora Katrineberg 16, som Atrium Ljungberg köpte i februari 2015.

Kontorsfastigheten omfattar cirka 40 000 kvadratmeter. Bankgirot kommer att flytta in på cirka 7 000 kvadratmeter kontorsyta som nu förhyrs av Sweco (tidigare Grontmij) och som lämnar dessa 30 april 2016.

Fram till Bankgirots inflyttning genomför Atrium Ljungberg en större ombyggnation av lokalerna samt uppgradering och byten av fastighetens tekniska installationer.

- Vi är stolta och glada över att Bankgirot, ett långsiktigt företag med starkt varumärke, väljer att lägga sin verksamhet hos oss i Liljeholmen. De kommer att få mycket bra lokaler i ett etablerat kontorskluster med närhet till service och med goda kommunikationsmöjligheter, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef för Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

Som det enda clearinghuset för massbetalningar i Sverige har Bankgirot en central roll i den svenska betalningsinfrastrukturen och säkerställer dagligen ett flöde på 50 miljarder kronor. Med betalsystemet Betalningar i realtid möjliggörs även sekundsnabba betalningar genom den mobila betalningslösningen Swish. Bankgirot erbjuder, utöver betalningar i sina betalsystem, dessutom exempelvis elektronisk identifiering och signering, e-fakturatjänster och annan informationshantering som möjliggör digitalisering av vardagsekonomin.

– Den här fastighetslösningen ger oss förutsättningar att skapa en modern kontorsmiljö med önskad flexibilitet och god arbetsmiljö. Det förbättrar möjligheten att öka medarbetarnöjdheten och ger möjlighet till effektiva kundmöten. Den marknad vi verkar på genomgår nu stora förändringar och det ställer höga krav på vår egen anpassningsbarhet och innovationskraft vilket den här kontorslokalen kan främja. Liljeholmen är dessutom ett område som under senare tid genomgått en förvandling från industriområde till en levande stadsdel, säger Torbjörn Ericsson, vd på Bankgirot.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige