Image

Kungsleden anställer ny projektchef

Karriär Kungsleden förstärker sin projektorganisation genom att rekrytera Sophie Löfving som projektchef.
Publicerad den 15 November 2016
Sophie Löfving. Bild: Kungsleden
Sophie Löfving.

Sophie Löfving kommer närmast från Savills där hon har haft rollen som projektchef med fokus på kommersiella fastigheter. Dessförinnan har hon haft olika roller inom bland annat projektutveckling på Lindex, Grontmij och Newsec Asset Management.

Rekryteringen är ett led i Kungsledens fortsatta fokus på att förädla portföljen genom utvecklingsprojekt i form av om- och tillbyggnader, förändring av användningsområden i befintliga fastigheter samt utnyttjandet av byggrätter.

– Det är fantastiskt roligt att vi kunnat rekrytera en så kompetent och driftig kollega som Sophie. Rekryteringen bidrar till att vi kan hålla högt tempo och säkerställa att beslutade och kommande utvecklingsprojekt genomförs enligt uppsatta mål och utöver det även tillför nya spännande värden i våra kluster och den omkringliggande stadsmiljön, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.

– Jag ser mycket fram emot att börja på Kungsleden som har gjort en imponerande resa de senaste åren när det gäller att gå över till långsiktigt ägande och utveckling av fastighetsbeståndet. Jag känner mig både tilltalad av att få arbeta med värdeskapande projekt och av Kungsledens företagskultur med värdeord som professionalism, omtanke och arbetsglädje, säger Sophie Löfving.

Sophie Löfving börjar på Kungsleden i slutet av januari 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige