Image

Areim utvecklar 13 500 kvadratmeter i Kista

PROJEKT Efter att nyligen ha tecknat ett hyresavtal för hela fastigheten Borgarfjord 3 i Kista bygger nu Areim Fond 1 om den totalt.
Publicerad den 16 December 2009

Areim vill i dagsläget inte gå ut med vilken hyresgäst man tecknat avtal med.

- Vi har tecknat avtal för hela fastigheten, men hyresgästen vill inte skylta med det här än, säger Per Sallmén, asset management director på Areim, till Fastighetssverige.

En ny fasad, välkomnande entré och loungeyta lyfter byggnaden på cirka 13 500 kvadratmeter till nyproduktionsstandard.

Byggnadens stomme och planlösning med höga rumshöjder ger goda möjligheter till effektiva och miljösmarta lösningar. Fastigheten kommer att Green Building-certifieras och kommer att i huvudsak inrymma kontorsarbetsplatser. Inflyttning beräknas ske i slutet av 2010.

Areim Fond 1 är sedan två år etablerade som fastighetsägare och utvecklare i Kista där man är i färd med att färdigställa kontorshuset Kista One.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige