Image

Atrium Ljungberg bygger spektakulär lekplats

Bygg/Arkitektur I slutet av maj inviger Atrium Ljungberg det nya torget i norra Gränbystaden med en spektakulär lekplats och flertalet restauranger och uteserveringar.
Publicerad den 6 April 2016
Atrium Ljungberg bygger en lekplats i Gränbystaden utformad som ett Uppsala i miniatyr.  Bild: Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg bygger en lekplats i Gränbystaden utformad som ett Uppsala i miniatyr.

Redan nu kan man se lekplatsens speciella utformning; ett Uppsala i miniatyrformat.

- Den nya lekplatsen är utformad som ett Uppsala i miniatyrformat. Bland annat kommer berömda landmärken som slottet, domkyrkan, Upplandsmuseet, Gamla Uppsala högar, Fyrisån och Svandammen att finnas i lekvänlig storlek. Högsta punkten kommer att vara Uppsala domkyrka med en höjd på elva meter. Vi ville skapa en stad som växer, liksom Uppsala och Gränbystaden växer, berättar Daniel Kvant-Suber, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Som stor fastighetsaktör och stadsutvecklare har Atrium Ljungbergs en viktig roll i att utveckla attraktiva mötesplatser där människor vill leva och verka nu och i framtiden. Bolagets vision för Gränbystaden är att skapa Uppsalas andra stadskärna med handel, kultur, restauranger, bostäder och arbetsplatser i en tät kvartersstruktur. I samband med invigningen av lekplatsen och torget öppnar också tre nya restauranger samt butikerna Ö&B och Arken Zoo.

- Aktivitet för barn och ungdomar är en viktig beståndsdel i Gränbystaden. Tidigare i år invigdes lek- och äventyrscentret Turbo och den nya utomhuslekplatsen är ytterligare en viktig pusselbit i vår ambition att skapa en hållbar stadsmiljö med fokus på upplevelse, inspiration och umgänge, säger Daniel Kvant-Suber.

Uppsalas befolkning väntas öka med närmare 3 000 personer årligen och år 2020 beräknas antalet invånare ha ökat med nio procent - motsvarande 15 procent i konsumtionsökning. Stadsdelen Gränby, där Atrium Ljungberg utvecklar Gränbystaden står inför stora förändringar och håller på att ta ny form som en av de viktigaste och mest expansiva delarna i Uppsala.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige