Image

Atrium Ljungberg bygger nytt i Sickla – stort avtal klart

Uthyrning Domstolsverket har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att hyra 10 700 kvadratmeter i ett planerat kontorsprojekt på Uddvägen i Sickla.
Publicerad den 11 September 2015
Annons
Image
Atrium Ljungberg hyr ut stort till Domstolsverket i Sickla. Bild: Atrium Ljungberg
Atrium Ljungberg hyr ut stort till Domstolsverket i Sickla.

En ny detaljplan som möjliggör utvecklingen av fastigheten erhölls under april.
Atrium Ljungberg planerar för två kontorsbyggnader på fastigheten Sicklaön 346:1, som ligger på västra Sicklaön, invid Sicklavägen och Uddvägen. Här äger bolaget ett större markområde med industrikaraktär.

En ny detaljplan som möjliggör ökad exploatering för kontorsverksamhet vann laga kraft under april. Det planerade projektet omfattar totalt närmare 27 500 kvadratmeter uthyrbar area samt ett parkeringshus om cirka 12 000 kvadratmeter med cirka 450 parkeringsplatser. Investeringen uppgår till cirka 830 miljoner kronor och bedömt hyresvärde exklusive tillägg till 64 miljoner kronor.

Ett hyresavtal är tecknat med Domstolsverket om cirka 10 700 kvadratmeter i ett av kontorshusen. DOV blir med sina verksamheter Nacka tingsrätt, Hyres- och arrendenämnden samt Mark- och miljödomstolen en betydande hyresgäst i de nya kontorshusen. Hyresavtalet med DOV är villkorat av att regeringen ger sitt medgivande vilket beräknas kunna ske under hösten 2015. Tillträde till lokalerna är planerat till andra kvartalet 2018.

När hela utvecklingsprojektet är klart har Atrium Ljungberg omvandlat ytterligare en lågutnyttjad industritomt i Sickla till ett kvarter med moderna kontorsfastigheter för olika typer av företag.

- Vi vill transformera det slutna industriområdet till ett attraktivt, stadsmässigt och inbjudande kvarter för stora och små kontorsverksamheter. Platsen kommer ge Sickla en ny entré, vilket höjer attraktiviteten för hela Sicklaområdet. Den nya Tvärbanan, som kommer att förlängas till Sickla station, planeras att vara i drift i augusti 2017. Det gör kontorsläget vid Uddvägen än bättre, säger Micael Averborg, affärsområdeschef Atrium Ljungberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY