Image
Willhem.
Willhem. Bild: Gustav Kaiser

Willhem storköper av Nordr

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Stockholmsområdet genom förvärv av ett hyresrättsprojekt med 232 lägenheter i Sundbyberg. Överenskommet fastighetsvärde är 727 miljoner kronor och säljare är Nordr.
Publicerad den 21 Oktober 2021

Affären avser ett helt nytt bostadskvarter intill Ursviks torg i Sundbyberg. Projektet har namnet Kv. Smedjan 2 och består av 232 nya lägenheter i två separata bostadshus samt garageplatser och en förskola. Den totala uthyrningsbara arean i projektet är 11 310 kvadratmeter.

Förvärvet sker genom forward-funding, vilket innebär att säljaren ansvarar för att färdigställa byggnationen och överlämna nyckelfärdigt. Planerad byggstart är under kvartal 4, 2021 med färdigställande under kvartal 2, 2024.
– Det här är ett jättefint projekt som kompletterar vårt befintliga bestånd i Sundbyberg på ett utmärkt sätt. Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att fortsätta växa i Stockholmsområdet, säger Willhems vd Mikael Granath.
– Vi arbetar kontinuerligt med vår projektportfölj och transaktionen som görs följer vår affärsstrategi att arbeta med en mix av bostadsrätts- och hyresrättsprojekt i de tre storstadsregionerna, säger Leif Danielsson, vd för Nordr Sverige.

Tillträde beräknas preliminärt ske under fjärde kvartalet 2021.

TM & Partners biträdde säljaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige