Image

Andreas Martinussen blir ny koncernchef för Nordr

Bolag Andreas Martinussen har utsetts till koncernchef och ska leda den fortsatta utvecklingen av Nordr. – En engagerad och inspirerande ledare som passar perfekt för uppgiften, säger Nordrs styrelseordförande Andreas Oulie.


Pål Aglen.

Nordr sålde 1 515 bostäder för 7,9 miljarder 2021

Bolag Nordr sålde bostäder till ett värde av 2,4 miljarder (1,8 miljarder netto) under fjärde kvartalet 2021. För helåret uppgick bolagets försäljning till 7,9 miljarder brutto (6,2 miljarder netto), där Sverige svarade för cirka 4,9 miljarder och Norge för 3,0 miljarder.


Visionsbilder över en del av utveckingen inom Kista äng med exempel på hur torget (till höger) och ett av kvarteren (till vänster) kan komma att utformas.

Efter tidigare avhopp – betalar kvarts miljard för att ta över bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur För ett år sedan valde Nordr att inte gå vidare med sin markanvisning i Kista äng – nu har en ny tung aktör vunnit anbudstävlingen för att ta över projektet.


Soon Hammarström.

Nordr rekryterar Soon Hammarström

Bolag Soon Hammarström har rekryterats till Nordr och tillträdde en ny tjänst som Senior Projektutvecklare i region Stor-Stockholm den 1 november.


Willhem.

Willhem storköper av Nordr

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Stockholmsområdet genom förvärv av ett hyresrättsprojekt med 232 lägenheter i Sundbyberg. Överenskommet fastighetsvärde är 727 miljoner kronor och säljare är Nordr.


Pål Aglen.

Nordr sålde bostäder för 1,5 miljarder tredje kvartalet

Bostäder Nordr sålde bostäder till ett värde av 1,5 miljarder kronor brutto (1,1 netto) under tredje kvartalet 2021. Hittills i år har bolaget sålt bostäder för 5,4 miljarder kronor brutto (4,3 netto).


Nordr erhåller markanvisning i Borstahusen

Bygg/Arkitektur Nordr har tilldelats en markanvisning för Svingen 1, i Borstahusen utanför Landskrona. Anvisningen omfattar totalt 6 945 kvadratmeter färdig byggrätt som ska inrymma ett flerbostadshus om 48 bostäder, samt tio radhus.


Ebba Sääw.

Nordr rekryterar projektutvecklingschef

Karriär Ebba Sääw blir ny projektutvecklingschef på Nordr. Hon kommer närmast från en roll som regionchef Projektutveckling Stockholm på Slättö Förvaltning och har nu tillträtt sin nya tjänst på Nordr.


Baard Schumann, tidigare koncernchef för Nordr.

Baard Schumann om plötsliga avgången från Nordr

Bolag Nordrs koncernchef Baard Schumann har avgått efter oenighet med styrelsen. För Fastighetssverige berättar han om avgången och framtidsplanerna.


Baard Schumann.

Nordr sålde bostäder för fyra miljarder första halvåret

Bostäder Nordr fortsätter med stabil, hög försäljning och sålde bostäder till ett värde av 1,7 miljarder kronor under andra kvartalet 2021. Totalt såldes bostäder för fyra miljarder kronor första halvåret. I tillägg förstärks markportföljen med 1 700 byggrätter med ett realiserbart värde om tio miljarder kronor.


Nordr köper byggrätter i Lund.

Nordr köper 175 byggrätter av Tetra Laval i centrala Lund

Transaktioner Nordr fortsätter sin expansion på den svenska marknaden, närmast genom ett förvärv av 175 byggrätter i centrala Lund. Säljare är Tetra Laval och affären innebär startskottet för nya bostäder inom Lunds kommuns utvecklingsområde Västerbro.


Leif Danielsson.

Nordr och Obos förvärvar 640 bostäder i Vellinge

Bostäder Nordr och Obos förvärvar sammanlagt 640 byggrätter i Vellinge kommun i Skåne för utveckling av olika bostadstyper med olika upplåtelseformer. I affären förvärvar Nordr och Obos 320 byggrätter vardera i vad som blir startskottet för utvecklingen av Vellinge Parkby.


Neptuni Brygga.

Nordrs prestigeprojekt i Malmö slutsålt

Bostäder I ett unikt läge alldeles intill Malmö Saluhall, mellan Gamla Väster och Västra Hamnen, utvecklar Nordr en ny stadsdel. Projektet har fått namnet Neptuni Brygga och består av 42 bostadsrättslägenheter som inryms i ett tio våningar högt bostadshus, beläget i direkt anslutning till Malmös kanaler och de vackra bryggorna. Intresset har varit stort och nu har samtliga lägenheter i projektet sålts. Bygget av de nya bostäderna är i full gång och första inflyttning är planerad till början av 2023.


Nordr har rekryterat Martina Bergh, Johanna Thörn Nordstrand och Gary Seretis.

Nyrekryteringar bäddar för Nordrs fortsatta expansion

Bolag Nordr fortsätter att stärka den egna organisationen som en del av bolagets fortsatta tillväxt och expansion. Tre nya medarbetare har rekryterats till det svenska affärsutvecklingsteamet och bolaget planerar även för fler strategiska rekryteringar under året.


Helena Karlsson.

Helena Karlsson blir ny HR-chef på Nordr Sverige

Bolag Helena Karlsson har utsetts till ny HR-chef på Nordr Sverige. Hon efterträder Carina Larsson, som beslutat sig för att gå i pension.


Illustrationsförslag över bebyggelsen i Akalla och Husby. Totalt ska det byggas nästan 1 800 nya bostäder och ytterligare funktioner.

Stärker område med nästan 1 800 bostäder

Bostäder En rejäl förtätning är på gång i Akalla och Husby som ska stärka banden med Kista och skapa ett nytt urbant stråk för området. Flera välkända branschaktörer är inblandade och utöver bostäder planeras även handel, hotell och en helt ny skola.


Baard Schumann.

Nordr: Stark ökning i antal sålda bostäder

Bolag Under årets första kvartal sålde Nordr sammanlagt 387 bostäder, varav 271 såldes i Sverige och 116 i Norge. Det är en ökning från 299 under samma kvartal i fjol. Det totala försäljningsvärdet uppgick till 2,3 miljarder kronor, varav Nordrs andel uppgick till 2 miljarder.


Leif Danielsson, Sverige-vd för Nordr, tyckte att namnet var "lite sådär" i början. "Vi ville hitta en nordiskt namn, något som förde tankarna till skandinaviska bergstoppar. Det har fallit väl ut."

Nya Nordr-vd:n: "Det blev en jädra snackis"

Karriär Nordrs nya Sverige-vd om hur bra den gamla ägaren står sig i konkurrensen, de nya satsningarna – och det märkliga bolagsnamnet.


Leif Danielsson och Annette Andersson.

Ny ledning på Nordr Sverige

Karriär Leif Danielsson utses till vd för Nordr Sverige och Kjell Cederstrand blir vice vd. Samtidigt utökas koncernledningen i Nordr med Jonas Engelblom, som blir chef för kommunikation, varumärke och strategi. Nordr har även rekryterat Annette Andersson från Balder som ny försäljnings- och marknadschef. Hon efterträder Jonas Engelblom.


Nordrs nya stadsdel i Solna har godkänts av fullmäktige.

Grönt ljus för Nordrs nya stadsdel i Solna

Bygg/Arkitektur En helt ny stadsdel i Solna med över 600 bostäder, 2 000 kontorsplatser och flertalet butiker ska växa fram i anslutning till den nya tunnelbanestationen Södra Hagalund, som byggs på den gula linjen. Det står klart efter att kommunfullmäktige antagit en detaljplan för den nya stadsdelen Södra Hagalund som Nordr utvecklar i samarbete med Solna Stad.