Image
Helena Karlsson.

Helena Karlsson blir ny HR-chef på Nordr Sverige

Bolag Helena Karlsson har utsetts till ny HR-chef på Nordr Sverige. Hon efterträder Carina Larsson, som beslutat sig för att gå i pension.


Illustrationsförslag över bebyggelsen i Akalla och Husby. Totalt ska det byggas nästan 1 800 nya bostäder och ytterligare funktioner.

Stärker område med nästan 1 800 bostäder

Bostäder En rejäl förtätning är på gång i Akalla och Husby som ska stärka banden med Kista och skapa ett nytt urbant stråk för området. Flera välkända branschaktörer är inblandade och utöver bostäder planeras även handel, hotell och en helt ny skola.


Baard Schumann.

Nordr: Stark ökning i antal sålda bostäder

Bolag Under årets första kvartal sålde Nordr sammanlagt 387 bostäder, varav 271 såldes i Sverige och 116 i Norge. Det är en ökning från 299 under samma kvartal i fjol. Det totala försäljningsvärdet uppgick till 2,3 miljarder kronor, varav Nordrs andel uppgick till 2 miljarder.


Leif Danielsson, Sverige-vd för Nordr, tyckte att namnet var "lite sådär" i början. "Vi ville hitta en nordiskt namn, något som förde tankarna till skandinaviska bergstoppar. Det har fallit väl ut."

Nya Nordr-vd:n: "Det blev en jädra snackis"

Karriär Nordrs nya Sverige-vd om hur bra den gamla ägaren står sig i konkurrensen, de nya satsningarna – och det märkliga bolagsnamnet.


Leif Danielsson och Annette Andersson.

Ny ledning på Nordr Sverige

Karriär Leif Danielsson utses till vd för Nordr Sverige och Kjell Cederstrand blir vice vd. Samtidigt utökas koncernledningen i Nordr med Jonas Engelblom, som blir chef för kommunikation, varumärke och strategi. Nordr har även rekryterat Annette Andersson från Balder som ny försäljnings- och marknadschef. Hon efterträder Jonas Engelblom.


Nordrs nya stadsdel i Solna har godkänts av fullmäktige.

Grönt ljus för Nordrs nya stadsdel i Solna

Bygg/Arkitektur En helt ny stadsdel i Solna med över 600 bostäder, 2 000 kontorsplatser och flertalet butiker ska växa fram i anslutning till den nya tunnelbanestationen Södra Hagalund, som byggs på den gula linjen. Det står klart efter att kommunfullmäktige antagit en detaljplan för den nya stadsdelen Södra Hagalund som Nordr utvecklar i samarbete med Solna Stad.


Veidekke bygger nytt bostadskvarter åt Nordr.

Veidekke bygger nytt bostadskvarter åt Nordr

Bostäder Veidekke har fått i uppdrag av Nordr att bygga ett helt nytt bostadskvarter i Äppelviken i Bromma. Projektet är en totalentreprenad i samverkan med en kontraktssumma på cirka 120 miljoner kronor. Inflyttningen är planerad till sommaren 2022.


Baard Schumann.

Baard Schumann: "Den svenska marknaden är starkare än den norska"

Bolag Nordr har totalt 18 800 bostäder under utveckling i Sverige och Norge. Fastighetssverige diskuterar med företagets koncernchef Baard Schumann. Det här tror han om byggstarterna och så här skiljer sig efterfrågan åt mellan olika delar av marknaden.


Cederhusen, ett av många Nordr-projekt under 2020.

Nordr sålde bostäder för 9 miljarder kronor 2020

Bolag Nordr sålde 1 716 bostäder 2020. Det totala värdet på årsbasis uppgick till 9 miljarder kronor. Antalet bostäder i produktion var vid årets slut 2 737 med en försäljningsgrad om 76 procent.


Trots coronapandemins kraftiga påverkan under första halvan av året kan Pangeas analyschef Mikael Söderlundh sammanfatta ett starkt transaktionsår på den svenska och nordiska fastighetsmarknaden.

Trots pandemin – näst bästa transaktionsåret någonsin: "Pangavslutning"

Bolag Ketchupeffekten har slagit till på transaktionsmarknaden i december med flertalet mångmiljardaffärer – faktum är att årets sju största transaktioner på marknaden har skett under andra halvan av 2020. För Fastighetssverige berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh mer om vad som utmärkt transaktionsåret, vad som förändrats i marknaden under Q4 och vad det innebär för utvecklingen under 2021.


Det centrala torget i Kista äng med vy mot väster.

Norska tungviktaren lämnar Kistas största bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Med projektet Kista äng planerar Stockholms stad för över 1 500 bostäder i sitt hittills största bostadsprojekt i Kistas företagsområde. Men det blir utan en stor bostadsaktör som i ett sent skede valt att inte gå vidare med sin markanvisning.


Nordr säljer hyresrättsprojekt i Sundbyberg till Bantorget Hyresbostäder

Transaktioner Nordr (fd Veidekke Eiendom) har utvecklat projektet Rissnehöjden sedan 2005 med ambitionen att göra Rissne mer stadslikt med fler bostäder, lokaler för verksamheter, gator, lokalgator och förbättrade kommunikationer. På den aktuella fastigheten i Rissne planeras för 169 hyresrättslägenheter i fyra lamellhus och ett punkthus, med en uthyrningsbar area om cirka 9 000 kvadratmeter.


Föreslagen bebyggelse i planen, vy snett uppifrån andra sidan Solnavägen.

Nordrs storsatsning i Solna får klartecken

Bygg/Arkitektur Den norska bostadsutvecklarens planer innefattar bolagets nya huvudkontor, 600 bostäder och kontor på totalt över 75 000 kvadratmeter yta. Fastighetssverige berättar mer om detaljplanen som står för antagande.


Förslag på bebyggelse i kvarteret Margretedal sett från korsningen Stora Södergatan/Södra Vägen.

Tung trio vill bygga helt nytt kvarter i Lund

Bostäder Midroc, Riksbyggen och Nordr är alla delaktiga i projektet som ska tillföra närmare 500 bostäder till ett nytt kvarter söder om centrala Lund. Fastighetssverige berättar mer.


Nordrs bostadsprojekt Neptuni Brygga, Malmö.

Så här är bostadsmarknaden i Skåne

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Karin Schening som är försäljningschef på Nordr. Så här har utvecklingen varit under året och så här går det för projekten. Hon berättar också hur det ser ut inom olika segment.


Lukas Tofterö.

Nordr rekryterar från Nordanö

Karriär Lukas Tofterå har utsetts till ny Group CFO för Nordr. Tofterå kommer närmast från Nordanö Partners i Oslo där han varit partner sedan 2019.


Nordr har förvärvat en fastighet intill Kvarntorget i Uppsala där bolaget planerar att utveckla ett nytt bostadskvarter med 80 lägenheter.

Nordr köper fastighet intill Kvarntorget i Uppsala – ska bygga 80 lägenheter

Transaktioner Nordr har förvärvat en fastighet intill Kvarntorget i Uppsala där bolaget planerar att utveckla ett nytt bostadskvarter med 80 lägenheter. Säljare av den aktuella fastigheten är Nikosan, som tidigare drivit egen verksamhet i de kommersiella lokaler som finns på fastigheten i dag. Målsättningen är nu att omvandla fastigheten och bygga bostadshus på fastigheten, med garage och moderna butikslokaler i bottenvåningen.


Leif Danielsson.

Leif Danielsson ny COO på Nordr Sverige

Karriär Leif Danielsson har utsetts till ny chief operating officer, COO, på Nordr Sverige.


Baard Schumann.

Baard Schumann ny vd för Nordr Sverige

Bolag Baard Schumann, vd för Nordr, tar över som vd även för Nordr Sverige AB. Samtidigt lämnar Per-Martin Eriksson företaget efter 19 år, de tolv senaste åren som vd.


Per-Martin Eriksson, vd för Nordr.

Nordr flyttar till nya kontor i Sverige

Bolag Nordr lämnar sina nuvarande kontor och flyttar till nya lokaler i Stockholm, Göteborg och Skåne.
Kontorsskiftet är en följd av delningen från Veidekkekoncernen och genomförs under hösten.