Image
Tositos vd Tommy Fritz

Tosito letar fler byggrätter i Göteborg

Bostäder Efter flera års samarbete med Serneke i Karlatornet kom så i fredags nyheten att Tosito och Serneke startar ett Joint Venture bolag. Fokuset blir bostäder i Göteborgsområdet. "Vi måste fylla på med byggrätter även om marknaden är i en svacka just nu" säger Tositos vd Tommy Fritz.


Skiss på utvecklingsområdet Säteriet, Mölnlycke.

Nordr förvärvar 360 byggrätter i Mölnlycke

Bostäder Nordr fortsätter sin förstärkning av markportföljen i Göteborgsområdet. Genom avtal med det kommunägda bostadsbolaget Förbo förvärvar Nordr 360 byggrätter för bostäder i utvecklingsområdet Säteriet, Mölnlycke.


Norra Älvstranden i Göteborg.

Nordr köper byggrätt i Göteborg

Transaktioner Nordr förvärvar byggrätt efter vinst i markanvisningstävling för Säterigatan Väst i det attraktiva området Sannegården på Norra Älvstranden i Göteborg. Anvisningen omfattar cirka 100 bostäder med krav på låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv.


Skiss över Filipstadsbacken.

Nordr får direktanvisning för 100 bostäder i Farsta i södra Stockholm

Bygg/Arkitektur Nordr har genom direktanvisning valts av Stockholms stad för en markanvisning om cirka 100 bostadsrätter i Farsta i Södra Stockholm. Detaljplanearbete inleds under hösten 2022.


Nordr får anvisning i Kävlinge.

Nordr får direktanvisning om 100 bostäder i Kävlinge

Bygg/Arkitektur Nordr fortsätter att befästa sin position i södra Sverige. I en direktanvisning tilldelas bolaget 100 byggrätter – 90 lägenheter och tio radhus – i centrala Kävlinge.


Biljana Pehrsson blir ny vd för Nordr Sverige.

Efter Castellum-sortin – här är Biljana Pehrssons nya vd-roll

Bolag Den tidigare Kungsleden- och Castellum vd:n blir ny vd för Nordr Sverige. För Fastighetssverige berättar hon om återkomsten till en operativ roll, vad som lockade med Nordr och hur hon ska få bolaget att växa i en tuff omgivning.


Pål Aglen.

Nordr sålde bostäder för 1,3 miljarder andra kvartalet

Bolag Nordr sålde bostäder till ett värde av 1 343 miljoner (981 miljoner netto) under andra kvartalet 2022. Sverige svarade för 795 miljoner (661 miljoner netto) och Norge för 588 miljoner (353 miljoner netto).


Laga kraftvunnen detaljplan för 600 bostäder för Nordr i Solna

Bygg/Arkitektur Den detaljplan som bland annat omfattar Nordrs projekt i Södra Hagalund vinner laga kraft. Därmed inleds nästa fas i utvecklingen av projektet Södra Hagalund som omfattar 25 000 kvadratmeter kontor, 3 200 kvadratmeter lokaler och tre bostadskvarter om totalt 46 600 kvadratmeter.


Lena Boberg och Pål Aglen.

Alecta Fastigheter och Nordr vinner en av Stockholms stads största markanvisningar

Bygg/Arkitektur Alecta Fastigheter och Nordr tilldelas en av Stockholm stads största markanvisningar i Värtahamnen och får rollen som ankarbyggaktör. Genom realtidslabb som förenar klassisk stadsbyggnad med forskning och ny innovation utvecklas morgondagens hållbara stad i Värtahamnen, Valparaiso. Tillsammans med Stockholms stad vill Alecta Fastigheter och Nordr, via det gemensamma bolaget Convea, ta ett helhetsgrepp.


Leif Danielsson.

Leif Danielsson om det chockartade avskedet från Nordr

Bolag "Handlar snarare om det norsk-svenska samarbetet"


Leif Danielsson.

Nordr sparkar vd:n

Bolag Leif Danielsson lämnar sin post som vd för Nordr Sverige med omedelbar verkan. Anledningen är enligt bolaget uteblivna resultat och otillräcklig framdrift i verksamheten. Pål Aglen tillträder som tillförordnad vd för Nordr Sverige.


Andreas Martinussen blir ny koncernchef för Nordr

Bolag Andreas Martinussen har utsetts till koncernchef och ska leda den fortsatta utvecklingen av Nordr. – En engagerad och inspirerande ledare som passar perfekt för uppgiften, säger Nordrs styrelseordförande Andreas Oulie.


Pål Aglen.

Nordr sålde 1 515 bostäder för 7,9 miljarder 2021

Bolag Nordr sålde bostäder till ett värde av 2,4 miljarder (1,8 miljarder netto) under fjärde kvartalet 2021. För helåret uppgick bolagets försäljning till 7,9 miljarder brutto (6,2 miljarder netto), där Sverige svarade för cirka 4,9 miljarder och Norge för 3,0 miljarder.


Visionsbilder över en del av utveckingen inom Kista äng med exempel på hur torget (till höger) och ett av kvarteren (till vänster) kan komma att utformas.

Efter tidigare avhopp – betalar kvarts miljard för att ta över bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur För ett år sedan valde Nordr att inte gå vidare med sin markanvisning i Kista äng – nu har en ny tung aktör vunnit anbudstävlingen för att ta över projektet.


Soon Hammarström.

Nordr rekryterar Soon Hammarström

Bolag Soon Hammarström har rekryterats till Nordr och tillträdde en ny tjänst som Senior Projektutvecklare i region Stor-Stockholm den 1 november.


Willhem.

Willhem storköper av Nordr

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Stockholmsområdet genom förvärv av ett hyresrättsprojekt med 232 lägenheter i Sundbyberg. Överenskommet fastighetsvärde är 727 miljoner kronor och säljare är Nordr.


Pål Aglen.

Nordr sålde bostäder för 1,5 miljarder tredje kvartalet

Bostäder Nordr sålde bostäder till ett värde av 1,5 miljarder kronor brutto (1,1 netto) under tredje kvartalet 2021. Hittills i år har bolaget sålt bostäder för 5,4 miljarder kronor brutto (4,3 netto).


Nordr erhåller markanvisning i Borstahusen

Bygg/Arkitektur Nordr har tilldelats en markanvisning för Svingen 1, i Borstahusen utanför Landskrona. Anvisningen omfattar totalt 6 945 kvadratmeter färdig byggrätt som ska inrymma ett flerbostadshus om 48 bostäder, samt tio radhus.


Ebba Sääw.

Nordr rekryterar projektutvecklingschef

Karriär Ebba Sääw blir ny projektutvecklingschef på Nordr. Hon kommer närmast från en roll som regionchef Projektutveckling Stockholm på Slättö Förvaltning och har nu tillträtt sin nya tjänst på Nordr.


Baard Schumann, tidigare koncernchef för Nordr.

Baard Schumann om plötsliga avgången från Nordr

Bolag Nordrs koncernchef Baard Schumann har avgått efter oenighet med styrelsen. För Fastighetssverige berättar han om avgången och framtidsplanerna.