Image
Wihlborgs bygger produktionsanläggning i Malmö.
Wihlborgs bygger produktionsanläggning i Malmö. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs bygger produktionsanläggning i Malmö

Bygg/Arkitektur Wihlborgs har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Voestalpine Böhler Weldcare om 4 300 kvadratmeter. Avtalet gäller en produktionsanläggning som Wihlborgs kommer att bygga på fastigheten Stenåldern 7 i Fosie, Malmö.
Publicerad den 14 Februari 2019

Voestalpine Böhler Weldcare är en del av koncernen Voestalpine Böhler Welding, en ledande tillverkare och global leverantör av tillsatsmaterial för industriell svetsning och lödning. Avtalet mellan Wihlborgs och Voestalpine Böhler Weldcare gäller en ny toppmodern anläggning för produktion av högkvalitativa ytbehandlingskemikalier som hjälper kunder över hela världen att skapa förstklassiga ytor på rostfritt stål.
– Det är glädjande att få välkomna Voestalpine som hyresgäst och kunna hjälpa dem att skapa en modern produktionsanläggning som dessutom har flexibilitet för framtiden. Detta är en investering som bidrar till fortsatt utveckling och attraktivitet i Fosie, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.
– Att ett expansivt globalt industriföretag som Voestalpine fortsätter sin satsning i Malmö är också viktigt för staden och bekräftar att Malmö har potential att fortsätta utvecklas inom många olika sektorer.

Byggstart planeras ske under våren 2019 och färdigställande beräknas ske hösten 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige