Image
Epic i Malmö.

Skanskas Epic fullt uthyrt

Uthyrning Skanska har tecknat hyresavtal för den sista lediga lokalen i Epic. Ny hyresgäst är det växtbaserade livsstilsvarumärket Sproud.


Claes Lennartsson.

Claes Lennartsson blir ny vd för Catella i Malmö

Bolag Claes Lennartsson efterträder Jarl Olsson som ny vd för Catella Corporate Finance transaktionsverksamhet i Malmö.


Parkfast ska snart köpa den sista byggrätten i utbyggnaden av arenakvarteret runt Malmö Arena i Hyllie.

Profilen får köpa sista byggrätten vid arenan – till kraftig rabatt

Bygg/Arkitektur Percy Nilssons bolag Parkfast ska bygga nästan 10 000 kvadratmeter kontor och lokaler precis intill Malmö Arena. Så mycket betalar de för byggrätten efter stadens rejäla rabatt.


Willhem.

Willhem ökar i Malmö

Transaktioner Willhem köper fastighet i Malmö av privatperson.


Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.


Ilija Batljan.

SBB köper samhällsfastigheter i Finland och bostäder i Skåne

Transaktioner SBB förvärvar samhällsfastigheter i Finland samt bostäder i Malmö/Lund-regionen för ett överenskommet fastighetsvärde om totalt 550 miljoner kronor.


Illustration av bebyggelsen i Hyllie från tävlingsförslaget Embassy of sharing som togs fram av Midroc i samarbete med Wingårdhs Arkitektkontor.

Så mycket betalar Midroc för första delen i Hyllie-projektet

Bolag Staden får niosiffrigt belopp när man säljer mark i Hyllie centrum för projektet "Embassy of Sharing". Fastighetssverige berättar mer.


Till vänster syns planen för den södra delen av Holmastan, till höger syns planen för den mellersta delen. Tillsammans innehåller de 1 080 bostäder.

Lilla detaljen som gav grönt ljus till 400 bostäder

Bygg/Arkitektur I mitten av februari godkändes en plan för lite mer än en tredjedel av de 1 500 bostäder som ska utgöra den nya stadsdelen Holmastan i Malmö. Samtidigt bordlades planen för 400 bostäder i den mellersta delen av stadsdelen då politikerna tyckte att odlingslotterna i området borde få finnas kvar. Nu har en lösning nåtts.


Dan Astrén, vd på First North-noterade SIgnatur Fastigheter.

Signatur köper i Malmö

Transaktioner Signatur Fastigheter tillträdde i går en fastighet i tätbebyggt område nära Pildammsparken i Malmö som förvärvats i en bolagsaffär för 90 miljoner kronor. Hyresintäkterna uppgår initialt till cirka 4,7 miljoner kronor, vilket ger ett bedömt driftnetto om 3,3 miljoner kronor.


Malmö.

De byggde mest i Malmö 2020

Bolag Bostadsbyggandet i Malmö höll en fortsatt hög nivå under 2020 och 3 580 nya bostäder färdigställdes, en ökning med drygt 200 bostäder jämfört med 2019. Fastighetssverige berättar mer detaljer om byggandet i landets tredje största stad förra året och presenterar vilka branschaktörer som hade högst produktion.


Willhem förvärvar i Malmö

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd genom förvärv av 46 centralt belägna lägenheter vid Möllevångstorg i Malmö.


SLP köper vid Bulltofta.

SLP köper klassisk Malmöfastighet

Transaktioner Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en lager- och logistikanläggning i Malmö. Fastigheten Flygstationen 1, som ursprungligen bebyggdes som en del av flygplatsen Bulltofta, är belägen i direkt anslutning till Inre ringvägen och har därför bra tillgänglighet till både E6 och E22.


Croisette rekryterar kvartett

Bolag Croisette Real Estate Partner har rekryterat fyra personer till kontoren i Malmö, Stockholm samt Göteborg.


Nutida flygfoto över Rosengårds centrum från nordöst. Det är det södra området vid von Rosens väg till vänster i bild och norra området vid von Lingens väg till höger i bild som ska utvecklas i den första etappen.

Så byggs första delen av Rosengård centrum ut

Bygg/Arkitektur Trianon investerar kraftigt på att förtäta handelsfastigheten i Rosengård – här är planerna för den första etappen av utvecklingen.


Det ser inte ut att bli en ny restaurang i toppen av bostadskomplexet Kronprinsen i Malmö.

Framsteg för Akelius i klassiska skrapan – restaurangplaner kan skrotas

Bygg/Arkitektur Det ser inte ut att bli någon ny restaurang i toppen av bostadsskrapan Kronprinsen i Malmö – efter flera utredningar föreslår stadsbyggnadskontoret att planerna skrotas. Ett potentiellt glädjande besked för fastighetsägaren Akelius som sedan länge velat bygga bostäder i toppen. Fastighetssverige berättar mer.


MKB bygger bostäder i Kirsebergstaden i Malmö.

MKB köper fastighet för att bygga bostäder

Transaktioner MKB förvärvar fastigheten där Hedbergsbergs Bil en gång huserade på Lundavägen i Malmö. Planen är att bygga 230 nya hyresbostäder. Detaljplanen för bostäder är nyligen antagen och byggstarten förväntas ske sommaren 2022.


Gamla Caroli kyrka kan få annan användning i framtiden och öppnas upp för mer handelsmässig karaktär.

Här är Klöverns kyrkplaner i centrala Malmö

Bygg/Arkitektur Caroli kyrka har inte använts som församlingskyrka på över 70 år och den har stått oanvänd i över ett decennium. Klövern har dock spännande centrumplaner för fastigheten.


Norra Hamnen Kubiklager.

Genesta säljer logistik i Malmö

Transaktioner Genesta Property Nordic säljer lager- och logistikfastigheten Norra Hamnen Kubiklager i Malmö på uppdrag av GNRE Fund II, till den globala fastighetsinvesteraren Bentall Greenoak.


Castellum förvärvar sydlig byggrätt på 42 000 kvadratmeter

Bolag Castellum trappar upp sin strategiska satsning på lager- och logistikbyggnader i utvalda premiumlägen. Efter förvärv på 50 miljoner kronor förfogar Castellum nu över drygt 42 000 kvadratmeter attraktiv mark intill Malmös yttre ringväg.


Olof Andersson.

"Jag är fullständigt livrädd för att missa en affär"

Bolag Olof Andersson har varit vd för Trianon i snart 15 år och under den tiden utvecklat bolaget till ett fastighetsvärde som ligger nära tio miljarder kronor och ett börsvärde på över fem miljarder. Under Fastighetsmarknadsdagen Skåne berättade han bland annat om resan sedan starten, hur han ser på ökade vakanser inom handelsfastigheter och varför han alltid svarar i telefon.