Image
Skolan som ägs av Stiftelsen Bladins skola är på väg att köpas tillbaka av Malmö stad för närmare 300 miljoner kronor.

Kommun ska köpa tillbaka skolfastighet – för 300 miljoner

Transaktioner Skolfastigheten såldes till en stiftelse 2009 och efter att de aviserat sin önskan att sälja har Malmö stad klivit in för att behålla rådighet över fastigheten och området. Fastighetssverige berättar mer om den stundande affären.


MKB bygger 192 bostäder i Södra Nyhamnen.

Efter tre år – grönt ljus för MKB bostäder i Södra Nyhamnen

Bostäder Mer än tre år efter förvärvet av fastigheten Godsfinkan 3 i Södra Nyhamnen kan MKB äntligen starta nyproduktion av 192 nya hyresbostäder. Förseningen beror på överklagande av entreprenaden.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP tecknar hyresavtal i pågående nybyggnation i Malmö

Uthyrning SLP har tecknat ett treårigt hyresavtal med Nice Home and Building Automatic Nordics AB. Hyresgästen kommer att flytta in i SLP:s fastighet Grimskaftet 1 i södra Malmö och tillträder cirka 510 kvadratmeter vid årsskiftet. Årshyran uppgår till 575 000 kronor och är fullt indexerad.


Hyrorna är klara för 18 000 hushåll i Malmö.

Hyrorna klara för 18 000 hushåll i Malmö

Bostäder Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har avslutat de årliga hyresförhandlingarna i Malmö. Här kommer hyrorna att höjas med 5 procent under 2023.


Executive Property hyr ut till Handelskammaren i fastigheten Smörkontrollen 1 i Malmö.

Executive Property hyr ut till Handelskammaren

Uthyrning Handelskammaren har tecknat avtal med Executive Property om cirka 900 kvadratmeter kontorslokaler i fastigheten Smörkontrollen 1 på Ångbåtsbron i Nyhamnen i Malmö.


Domstolsverket flyttar in i Nyhamnen i Malmö

Castellums största projekt nästan fullt uthyrt

Uthyrning Fastighetssveriges artikelserie fortsätter där vi kollat hur det gått med hyresgäster för det större kontorsfastigheterna som antingen blivit klara under 2022 eller som närmar sig färdigställande. Så har turen kommit till Godsfinkan, Domstolsverkets nya placering i Malmö som Castellum står bakom.


Framtiden för Specialfastigheters nya polishus i Vintrie är osäker.

Då avgörs ödet för Malmös nya polishus

Bygg/Arkitektur Specialfastigheter har nyligen fått ett positivt besked för sin 50-miljonerssatsning i Malmö och hoppas på ytterligare ett i närtid. Fastighetssverige berättar mer om framtiden för det planerade polishuset i Vintrie.


Heimstaden vill bygga ägarlägenheter i toppen av Kronprinsen som tornar upp sig i bakgrunden och på fastigheten i förgrunden, Eons gamla huvudkontor, så vill man bygga bostäder, handel och kontor. Huvudbyggnadens södra och lågdelens östra sida bedöms lämplig som bostadsgård.

Kronprinsen som förvandlas – därför återupplivar Heimstaden Akelius gamla planer

Bygg/Arkitektur För Fastighetssverige kommenterar bolaget satsningen på lägenheter i toppen av klassiska Kronprinsen och utvecklingen av Eons gamla huvudkontor.


Heimstaden vill bygga ägarlägenheter i toppen av Kronprinsen som tornar upp sig i bakgrunden och på fastigheten i förgrunden, Eons gamla huvudkontor, så vill man bygga bostäder, handel och kontor. Huvudbyggnadens södra och lågdelens östra sida bedöms lämplig som bostadsgård.

Heimstaden siktar på stora förändringar vid landmärket

Bygg/Arkitektur Fastighetsjätten väcker liv i Akelius gamla planer för Kronprinsen och ett stenkast från den klassiska skrapan vill de göra stora förändringar i Eons gamla huvudkontor. Fastighetssverige berättar mer.


Malmö Industrial Park kommer att växa fram i Norra Hamnen de kommande åren. Bland annat ska en jättelik batterifabrik byggas i parken.

Greentech-bolag vill etablera batterifabrik i Malmös hamn

Bygg/Arkitektur Planerna omfattar över 60 000 kvadratmeter byggnadsyta och satsningen kan generera cirka 2 000 arbetstillfällen kopplade till batterifabriken. Fastighetssverige berättar mer om projektet och de stora aktörerna som är inblandade.


Nio Turning Torsos i vakanta kontorslokaler i Malmö

Lista Med hjälp av CityMark Analys kan Fastighetssverige presentera exklusiva siffror om kontorsmarknaden i Malmö. Här kan du läsa om vakansutveckling och vakanser det senaste halvåret, hyresutvecklingen jämfört med 2021 och hur kommande utbud på marknaden ser ut från årsskiftet.


Hyresmarknaden för kontorslokaler i Malmö har stärkts den senaste tiden, enligt CityMark Analys senaste kartläggning.

Färre vakanser på Malmös kontorshyresmarknad

Uthyrning Hyresmarknaden för kontorslokaler i Malmö har stärkts den senaste tiden, enligt CityMark Analys senaste kartläggning. Vakansgraden har minskat på de flesta delmarknader och uthyrningen har återhämtat sig efter tre svaga år. Den kommande lågkonjunkturen och ett relativt stort inflöde av nyproducerade kontorsytor innebär dock att utsikterna är osäkra.


Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling avyttrar Aqua i Malmö för 600 miljoner kronor till egen fastighetsportfölj.

Skanska avyttrar Aqua i Malmö till egen fastighetsportfölj

Transaktioner Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorsfastigheten Aqua i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 600 miljoner kronor. Den interna transaktionen har ingen kassaflödespåverkande effekt och kommer att bokföras i det fjärde kvartalet 2022. Tillträdet sker omgående.


En tidigare skiss på en möjlig utformning av Stadionområdet i framtiden. Nu ska kommunen inleda detaljplanearbetet för idrottskvarteret.

Så vill kommunen lyfta stadionområdet i Malmö

Bygg/Arkitektur Malmö stad vill bland annat att det byggs multihall, nya kontor och boenden inom det nya idrottskvarteret som ska växa fram inom stadionområdet, i nära anslutning till Malmö FF:s hemmaplan Eleda Stadion. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Corem säljer fastigheten Malmö Kajen 37 i Malmö.

Corem säljer en fastighet i Malmö för 135 miljoner kronor

Transaktioner Corem har tecknat avtal om att sälja fastigheten Malmö Kajan 37 till ett underliggande fastighetsvärde om 135 miljoner kronor.


Specialfastigheters nya polishus i Vintrie kan komma att stoppas.

Chockbesked om nytt polishus – Specialfastigheter tagna på sängen

Bygg/Arkitektur Det planerade polishuset i Vintrie i Malmö, som ska byggas av Specialfastigheter, kan komma att stoppas. Detta efter att Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet gick samman på torsdagens kommunfullmäktigesammanträde och yrkade på en återremiss av fastighetsförsäljningen, vilken är avgörande för etableringen av polishuset. För Specialfastigheters vd kom beskedet som en "total överraskning", det skriver hon till Fastighetssverige.


Några av storstädernas mest värdefulla fastigheter.

De äger storstädernas mest värdefulla fastigheter

Lista Fastighetssverige listar de 20 dyraste fastigheterna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Den dyraste finns inte i huvudstaden.


Position Green flyttar till Varvsstaden.

Hållbarhetsaktör flyttar till Varvsstaden

Uthyrning Globala hållbarhetsaktören Position Green väljer Varvsstaden i Malmö för nytt kontor och powerhouse.


Dogman etablerar sig i fastigheten Erik Menved 37.

Dogman öppnar citybutik i Wihlborgsfastighet

Uthyrning Dogman utökar sitt citynära koncept med hundspa och aktivitetsyta i Erik Menved 37 i centrala Malmö.


Specialfastigheter ska bygga en ny polisstation i de södra delarna av Malmö nära Hyllie.

Specialfastigheter får sänkt pris för nytt polishus

Bygg/Arkitektur Förvärvet av marken ska nu genomföras och bolaget lyckades förhandla ner köpesumman som de ansåg oskälig på grund av inflationen. Fastighetssverige berättar mer.