Image
Wihlborgs bygger logistikanläggningen som omfattar totalt 8 700 kvadratmeter.

Wihlborgs bygger ny logistikanläggning i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med Springhill Textile om 6 400 kvadratmeter i den toppmoderna logistikanläggning som ska uppföras på hamnnära Plåtförädlingen 15 i södra Helsingborg.


Helsingborg C.

Genetor utökar hos Wihlborgs på Helsingborg C

Uthyrning Genetor Coworking, som idag har verksamhet på två våningsplan på Helsingborgs C (Terminalen 1), har tecknat avtal med Wihlborgs om ytterligare ett våningsplan på närmare 900 kvadratmeter. Inflyttningen äger rum vid årsskiftet 2023/2024.


Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.

Ulrika Hallengren slår ett slag för jämnheten: "Svincoolt med stabilitet"

Bolag Ulrika Hallengren ser tillbaka på 2022 som ett bra år för Wihlborgs då bolaget både satte rekord i nettouthyrning och på intäktssidan under de första nio månaderna. Inför 2023 fortsätter hon att betona stabilitet som ett ledord och lovar att Wihlborgs kommer att fortsätta jobba på den inslagna vägen, även om lågkonjunktur gör att 2023 blir ett skakigt och utmanande år.


Wihlborgs hyr ut till Bygningsstyrelsen.

Wihlborgs hyr ut 12 000 kvadratmeter i Köpenhamn

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med danska Bygningsstyrelsen om 12 000 kvadratmeter i Ejby Industrivej 41 i västra Köpenhamn. Lokalerna ska nyttjas av Rigspolitiet och tillträde äger rum den 1 januari 2023.


Vista.

Wihlborgs bygger mobilitetshubb i Hyllie

Bygg/Arkitektur I mars 2023 påbörjar Wihlborgs bygget av en mobilitetshubb som en del av det planerade kontorshuset Vista (Bläckhornet 1) i Hyllie.


Sufflören, en av fastigheterna i 70 miljoners förvärvet Wilhborgs gjort av Corem

Corem säljer fyra - Wihlborg köper två

Transaktioner Corem har i tre separata affärer tecknat avtal om att sälja fyra fastigheter till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 125 miljoner, vilket är i linje med bokfört värde. Två av fastigheterna går till Wihlborgs för 70 miljoner kronor.


Wihlborgs vd Ulrika Hallengren leder branschens mest jämställda fastighetsbolag.

Lista: Så här jämställda är fastighetsbolagen

Lista Fastighetsbranschen ligger i topp när Stiftelsen Allbright går igenom situationen i ledningsgrupper, styrelser och linjepositioner för de börsnoterade bolagen. I topp på listan ligger Wihlborgs för andra året i rad.


Wihlborgs två största pågående projekt är Kvartetten och Vista, båda uppförs i Hyllie.

Så går det för Wihlborgs omfattande projektportfölj

Bolag Bolaget upplever få förseningar i sina projekt och överlag flyter 3,5-miljardersportföljen på bra enligt kalkylen. Fastighetssverige listar Wihlborgs olika pågående projekt med kommentarer från vd:n Ulrika Hallengren.


Ulrika Hallengren.

Wihlborgs minskade förvaltningsresultatet i tredje kvartalet

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisar ett lägre förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2022, jämfört med samma period året innan.


Dogman etablerar sig i fastigheten Erik Menved 37.

Dogman öppnar citybutik i Wihlborgsfastighet

Uthyrning Dogman utökar sitt citynära koncept med hundspa och aktivitetsyta i Erik Menved 37 i centrala Malmö.


Startupbolag flyttar till Wihlborgs Prisma.

Startupbolag till Wihlborgs Prisma

Uthyrning Startupbolaget Alvier Mechatronics, ett dotterbolag inom Höganäs, flyttar våren 2023 in i Wihlborgs profilfastighet Prisma (Ursula 1) i Oceanhamnen i Helsingborg.


Wihlborgs är beställare när Peab bygger produktionsanläggning i Lund.

Wihlborgs beställare när Peab bygger produktionsanläggning

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en produktionsanläggning för läkemedel i Lund. Beställare är Wihlborgs fastigheter och kontraktssumman uppgår till 125 miljoner svenska kronor.


Castellums vd Rutger Arnhult och Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Castellum och Wihlborgs

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Idag har turen kommit till de kommersiella fastighetsbjässarna Castellum och Wihlborgs.


Från och med den 1 september ingår Tove Gleisner, HR-chef, i Wihlborgs koncernledning.

HR-chef tar plats i Wihlborgs koncernledning

Bolag Från och med den 1 september ingår Tove Gleisner, HR-chef, i Wihlborgs koncernledning.


Tomaten 1.

Wihlborgs bygger anläggning på 6 400 kvadratmeter åt Inpac i Lund

Uthyrning I höst påbörjar Wihlborgs uppförandet av en ny industrianläggning på Tomaten 1 i Hasslanda i Lund åt kontraktstillverkaren Inpac. Byggnaden kommer att stå klar hösten 2023 och hyresavtalets första hyresperiod är på femton år.


Kvartetten.

Wihlborgs kontorshus i Hyllie får branschens mest krävande hållbarhetscertifiering

Energi/miljö Kontorshuset Kvartetten (Pulpeten 5) har precertifierats med NollCO2, vilket innebär att fastigheten kommer att uppnå nettonoll klimatpåverkan under sin livstid enligt de beräkningsmodeller som gäller idag. Nu satsar Wihlborgs på att få ytterligare fastigheter certifierade och att fler nya klimatneutrala produkter och lösningar därmed ska bli verklighet.


Kranen 8.

Försäkringskassan utökar i Wihlborgs lokaler i Malmö

Uthyrning Från och med den 1 april 2023 utökar Försäkringskassan sin förhyrning i Wihlborgs fastighet Kranen 8 i Dockan med 3 000 kvadratmeter. Samtidigt förlängs hyresavtalet med sex år.


Ulrika Hallengren.

Wihlborgs hyr ut i centrala Malmö

Uthyrning Wihlborgs hyr ut 900 kvadratmeter i fastigheten Elefanten 40 på Storgatan i Malmö.


Ulrika Hallengren.

Så ska Wihlborgs växla upp på transaktionsmarknaden

Bolag Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs, om transaktionsstrategin framöver och utmaningarna i Danmark efter storköpet av fastigheterna med höga vakanser.


Hedegaardsvej 188.

Wihlborgs slår nyuthyrningsrekord – och miljardköper i Danmark

Transaktioner Rekordhög nyuthyrning för Wihlborgs under första halvåret.