Image

Vasakronan säljer konferensanläggning

Transaktioner Vasakronan säljer Villa Askes konferensfastighet till Thomas Sved, Cajema AB, som driver konferensverksamheten. Köpeskillingen är 41 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Juni 2012

Thomas Sved äger genom Cajema AB av hotell- och konferensanläggningarna Thoresta Herrgård, Friiberghs Herrgård, Villa Aske Konferenser och Härjarö Resort.

Villa Aske omfattar 7 000 kvadratmeter byggnadsyta och cirka 13 hektar mark.

– Jag har sedan köpet av driftsbolaget i oktober 2008 från Arbetsförmedlingen fört diskussioner med Vasakronan om att köpa fastigheten. Villa Aske har en fantastisk historia och är fullständigt unik i sin byggnadsstil med sin italienska arkitektur i renässansstil, säger Thomas Sved.

- Fastigheten är mycket välskött och är en genomtänkt och välplanerad konferensanläggning för konferenser och möten där det ställs höga krav på logistik, effektivitet och bra faciliteter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige