Image
vasakronan

Stockholms krogbolag öppnar nytt hos Vasakronan

Uthyrning Med krogar som bland annat Vassa Eggen, Tennstopet och Jacqueline’s i portföljen är det dags för Stockholms krogbolag att etablera ytterligare en restaurang med nytt koncept. Det sker på 360 kvadratmeter i Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan i centrala Stockholm.


Lyckan 10.

Vasakronan gör nyuthyrning om 3 000 kvadratmeter i Stockholm

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Svenska Röda Korset om 3 000 kvadratmeter i fastigheten Lyckan 10 på Västra Kungsholmen.


Lokalen i Arkaden vid hörnet av Södra Hamngatan i centrala Göteborg, där Vasakronan nu välkomnar en ny hyresgäst som tillträtt efter årsskiftet.

Kinesiskt elbilsmärke flyttar in i Vasakronans toppläge

Uthyrning Fastighetssverige kunde i september berätta att Tesla lämnat sin mycket eftertraktade hörnlokal i gallerian Arkaden, mitt i smeten av Brunnsparken. Regionchefen på Vasakronan var då mycket hemlighetsfull med vilken nästa hyresgäst skulle bli, allt som var klart var att företaget skulle flytta in efter nyåret. Fastighetssverige kan nu berätta vem som flyttar in i den exklusiva lokalen.


Alviks strand ska utvecklas och bland annat få ett tillskott på 1 300 bostäder.

Trions satsning med 1 300 bostäder till granskning

Bygg/Arkitektur Vasakronan, JM och Pandox är med i utvecklingen av Alviks strand som bland annat ska resultera i 1 300 nya bostäder. Detaljplanen ska granskas till våren med hopp om ett antagande under första halvåret 2024. Fastighetssverige berättar mer om den föreslagna utvecklingen.


Henriette Johansson.

Vasakronan rekryterar ny chef för handel i Stockholm

Karriär Henriette Johansson blir ny chef för Vasakronans handelsaffär i Stockholm. Hon efterträder Sofie Landqvist Borg som lämnar Vasakronan av familjeskäl.


Kristina Pettersson Post, regionchef Göteborg för Vasakronan.

Vasakronan hyr ut 280 kvadratmeter butik i Göteborg

Uthyrning Det svenska träningsvarumärket aim’n fortsätter sin fysiska expansion med en nyöppning i nya större lokaler på Östra Hamngatan 35 i centrala Göteborg. I början av 2023 slår den nya butiken upp dörrarna och gör det då i en lokal belägen snett mitt emot NK, nära granne med Lundhags första brand store.


Martin Sandgärde och Jesper Swedenborg får nya roller på Vasakronan.

Martin Sandgärde och Jesper Swedenborg i nya roller på Vasakronan

Bolag Vasakronan gör två internrekryteringar. Det är Martin Sandgärde som tillträder som Affärschef Stockholm city och Jesper Swedenborg som går in i rollen som Affärschef Stockholm Nord.


Vasakronas hållbarshetschef Anna Denell

Vasakronan: "Antingen bygger vi för 300 år eller för att kunna montera ner"

Bygg/Arkitektur Att fortsätta bygga nytt hela tiden är något fler och fler anser inte är hållbart. Så hur ser branschen till att återbruka och omformulera befintligt fastighetsbestånd – det var en av debattpunkterna under Boverketdagarna. Kan man till exempel bygga om en köplada till bostäder? Oavsett måste det bli lättare att gå mellan olika fastighetsslag menar Vasakronans hållbarhetschef Anna Denell.


Till vänster syns planområdet från öster med byggnad över Götatunneln. Till höger syns en illustration som visar kvarteren i flygvy sett från nordöst.

Tung kvartett får ny förlängning inom centrala jätteutvecklingen

Bygg/Arkitektur Ett större utredningsarbete fortsätter att dra ut på tiden för storsatsningen i centrala Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Kvarteret Garnisonen. Den nya byggnaden planeras uppföras ovanpå befintlig lågdel som är utpekad med en röd pil.

Jätten nekas bygglov för nytt city-kontor

Bygg/Arkitektur Vasakronan vill riva och bygga nytt inom jättefastigheten Garnisonen på Gärdet. Fastighetssverige berättar mer om planerna som kommunen inte anser lämpliga för platsen.


Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Vasakronan presenterar ödmjukt stark delårsrapport

Ekonomi/Finansiering Vasakronans vd Johanna Skogestig är stolt över redovisa ett starkt resultat med ett ökat driftsöverskott och att Vasakronan håller ett fortsatt högt tempo i nyuthyrningen. "Vi kan inte påverka de makroekonomiska förutsättningarna men vi försöker förhålla oss till dem på ett klokt sätt" säger hon till Fastighetssverige.


Hästskopalatset ska moderniseras av Skanska

Skanska renoverar kontorshus för 290 miljoner

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Vasakronan AB att bygga om det så kallade Hästskopalatset i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan i Stockholm. Kontraktet är värt cirka 290 miljoner kronor och arbetena inleds under fjärde kvartalet i år.


Länsförsäkringar omlokaliserar till Vasakronans fastighet Tre Vapen

Vasakronan hyr ut 4 200 kvadratmeter till Länsförsäkringar

Bolag Vasakronan har tecknat avtal med Länsförsäkringar Stockholm om 4 200 kvadratmeter i fastigheten Tre Vapen 2 på Östermalm.


Enligt Dagens Industri har Vasakronan stämt klädkedjan Indiska för obetalda hyror och flera andra fastighetsägare vill ha hjälp att avhysa kedjan.

Indiskas butiker hotas av vräkningar – så är branschens exponering

Bolag Enligt Dagens Industri har klädkedjan Indiska stämts av Vasakronan för obetalda hyror och flera andra fastighetsägare vill ha hjälp att avhysa kedjan. Fastighetssverige har kartlagt hur branschens exponering mot den pressade kedjan ser ut.


Jens Skoglund

Jens Skoglund efterträder Bo de Besche

Karriär Jens Skoglund, idag fastighetsutvecklare Vasakronan i Stockholm, blir ny chef Uppsala. Han efterträder Bo de Besche som tidigare i höstas tillträdde en nyinrättad roll som chef för Vasakronans kund och marknadsorganisation.


Från Polishögskola till Internationella Engelska skolan

Vasakronan säljer i Ingenting

Ekonomi/Finansiering Det är fastigheten Diktaren 1 i Solna som säljs till ett underliggande fastighetsvärde om 410 miljoner.


Lokalen i Arkaden vid hörnet av Södra Hamngatan i centrala Göteborg är nu tom efter det att tidigare hyresgästen Tesla lämnat. Men Vasakronan har redan gjort klart med en ny hyresgäst som tillträder efter årsskiftet.

Tesla lämnar heta cityläget i Göteborg

Uthyrning Den globala jätten har stängt sin butik i den centrala gallerian. Vasakronan har dock redan gjort klart med en hemlig ersättare.


Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Förändringar i Vasakronans bolagsledning

Bolag Nu förändras Vasakronans organisationen med målet att skapa ännu bättre förutsättningar för bolaget att långsiktig ta vara på nya affärs- och utvecklingsmöjligheter. Förändringen innebär en samordning av resurser och kompetenser inom tre områden; Teknik, Kund och marknad samt Investeringar och projekt.


Matts Kastengren, delägare i Gillesvikskoncernen, om bolagets förvärv från Vasakronan och planerna för den centrala fastigheten.

Så ska doldisen utveckla Vasakronans centrala pärla

Bolag Gillesvik har betalat 155 miljoner kronor och tillträtt Vasakronans fastighet Kurland 11 som ligger i hörnet Holländargatan/Kammakargatan i Vasastan. För Fastighetssverige berättar Matts Kastengren, delägare och verksam inom Gillesvikskoncernen, om vad som lockade bolaget med den centrala fastigheten, hur den ska utvecklas och hur planerna för framtiden ser ut i stort för bolaget.


Vasakronan säljer en fastighet i Stockholm till Gillesvik.

Vasakronan säljer i Stockholm

Transaktioner Det är fastigheten Kurland 11 som säljs till Gillesvik för 155 miljoner kronor.