Image

Sveriges största paketutlämning till Gränbystaden

Uthyrning Nu lanseras danska Swipbox i Gränbystaden. Företaget har ett system för uthämtning av paket i specialtillverkade skåp och etableringen i Gränbystaden är ett steg i fastighetsägaren Atrium Ljungbergs arbete med att integrera e-handel i den fysiska handelsplatsen. Anläggningen, som består av 120 skåp, blir den största självbetjäningsstationen i Sverige.
Publicerad den 16 Maj 2018
Gränbystaden. Bild: Atrium Ljungberg
Gränbystaden.

E-handeln ökar varje år och kundernas krav på snabb leverans och bekväma uthämtnings-möjligheter ökar. Swipbox lösning innebär i korthet att kunden får ett meddelande om att ett paket finns att hämta. Paketet levereras sedan till ett låst skåp där kunden, genom att slå in en kod, själv kan hämta paketet när det passar utan att behöva stå i kö vid ett utlämningsställe.

Inledningsvis kommer distributörerna DHL Express och DHL Parcel att leverera paket direkt till skåpen i Gränbystaden men fler distributörer tros ansluta sig. Via DHL Express är det även möjligt att skicka paket till hela världen via boxen Expresseasy.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra kunder en snabb och smidig lösning för uthämtning av varor, säger Jan Hammarling, marknadsområdeschef i Gränbystaden. E-handeln ökar och är numera ett naturligt sätt att shoppa på för många människor. Gränbystaden ska bli Uppsalas andra stadskärna med både handel, kontor och boende. För oss är det självklart att integrera e-handeln med den fysiska handeln och på så sätt öka vårt erbjudande till Uppsalaborna.

Utlämningsskåp med självbetjäning är vanliga i Europa, exempelvis i Tyskland där DHL driver mer än 3 000 utlämningsstationer. Nu expanderar tekniken till Sverige där skåp installeras på flertalet publika platser såsom dagligvarubutiker, köpcentrum och nu även i Gränbystaden i Uppsala.

– Det råder ingen tvekan om att det här är framtiden. Vi är glada över att Atrium Ljungberg ser möjligheterna med automatisk paketutlämning. Fördelen för kunderna är att de kan hämta sina försändelser när det passar dem själva under, men utan att behöva stå i kö, säger Allan Kaczmarek, vd på Swipbox.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige