Image

Skanska får kvartsmiljarduppdrag i Göteborg

Bygg Skanska har fått i uppdrag av Göteborgs Hamn att bygga om kajen vid containerterminalen i Skandiahamnen i Göteborg. Kontraktet innebär rivning och ombyggnad av 900 meter kaj med start under våren 2012. Kontraktsvärde är 270 miljoner kronor.
Publicerad den 20 December 2011

Samtidigt har Skanska fått en order på grundläggningsarbete i hamnen. Ordern som är värd 30 miljoner kronor omfattar spont- och pålningsentreprenad vid kajen.
Projektet utförs i partneringsamarbete med Göteborgs Hamn. Det är en samarbetsform som innebär att Skanska arbetar mot en riktkostnad med öppen redovisning av kostnader gentemot beställaren. Därigenom säkerställs att investerade pengar utnyttjas maximalt.
- Vi är stolta över att ha fått förtroendet att bygga om kajen i Sveriges viktigaste hamn. Särskilt positivt är att Göteborgs Hamn har lagt stor vikt vid mjuka frågor som innefattar hur vi organiserar arbetet samt arbetsmiljö- och kvalitetsfrågor, säger Björn Nordgren, projektchef på Skanska Sverige.

Arbetet med kajen innebär att befintlig betongplatta rivs, liksom balkarna vid kajplats 612-615 och 640 i containerterminalen. Därefter förstärks pålarna för att stå emot is och sedan anläggs nya balkar och betongplatta. I slutskedet asfalteras området och nya stegar och fendrar monteras.
- Det här är ett led i att skapa en stark och hållbar infrastruktur i hamnen. Genom att arbeta i partnering får vi mer infrastruktur för pengarna utan att göra avkall på kvaliteten. Skanska är en erkänt kompetent entreprenör vilket bådar gott inför framtiden, säger Jan Andersson, infrastrukturchef på Göteborgs Hamn.

Arbetet beräknas vara färdigt hösten 2015.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige