Image
Scandic Sundsvall Central förväntas öppna under 2024.

Scandic öppnar klimatneutralt hotell i Sundsvall

Uthyrning Scandic Hotels har tecknat ett långt hyresavtal med Skanska om ett nytt hotell med 210 rum i centrala Sundsvall. Det nya hotellet kommer att konstrueras i trä och således ha en mycket hög miljöstandard. Hotellet förväntas öppna under 2024 och kommer att heta Scandic Sundsvall Central.


Nowy Rynek i polska Poznan.

Skanska tecknar stort hyreavtal för polskt kontorskomplex

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med ett multinationellt bolag för cirka en tredjedel av Nowy Rynek E – det fjärde kontorshuset i ett kommersiellt projekt i Poznan, Polen. Med detta hyresavtal är byggnaden nu uthyrd till 33 procent. Kontorshuset beräknas vara färdigställt under det andra kvartalet 2023.


Nya akutsjukhuset i Växjö.

Så blir Växjös nya akutsjukhus

Bygg/Arkitektur Arkitektteamet Arkitema och LINK Arkitektur, i samarbete med Arkitektbolaget, har valts ut för gestaltningen av Växjös nya akutsjukhus. I stor konkurrens i ett parallellt uppdrag tilldelades teamet det fortsatta uppdraget tillsammans med Skanska.


Skanska förberedde sig för dåligt inför orkanen Sally menar en amerikansk domstol.

Skanska: Hundratals stämningsansökningar i USA

Bolag En federal domstol i USA menar att Skanska agerat vårdslöst inför orkanen Sally år 2020.


Skanska säljer till Stena i Polen.

Skanska miljardsäljer kontorsportfölj till Stena i Polen

Transaktioner Skanska har sålt en portfölj med två kontorsprojekt i Wroclaw och Krakow, Polen, för 128 miljoner euro, cirka 1,3 miljarder kronor till Stena Real Estate BV.


Generation Park i Warszawa.

Skanska säljer för 2,9 miljarder i Warszawa

Transaktioner Skanska har sålt det tredje kontorshuset i kontorskomplexet Generation Park i Polens huvudstad Warszawa för 285 miljoner euro, cirka 2,9 miljarder kronor. Köpare är Hansainvest Real Assets. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Europe i det fjärde kvartalet 2021. Tillträdet till fastigheten är planerat till det tredje kvartalet 2022.


Skanska bygger ut Elektrolux huvudkontor i Stockholm.

Skanska bygger ut Electrolux huvudkontor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Fastighetsaktiebolaget Gångaren 13, ett helägt bolag i Electroluxkoncernen, om att bygga ut företagets huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Avtalet är värt cirka 500 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i fjärde kvartalet 2021.


Skanska säljer Two Drydock i Boston.

Skanska säljer kontorshus i USA för två miljarder

Transaktioner Skanska har sålt kontorshuset Two Drydock i Boston, USA, för USD 234,5M, cirka 2,0 miljarder kronor, till ett globalt investmentbolag.


Lokalmarknadsdagen
Lennart Weiss, Miia Vuolama, Michael Berglin, Anders Erlandsson och Markus Brink diskuterar byggfusket på Lokalmarknadsdagen den 20 januari. Säkra din plats i dag!

Lokalmarknadsdagen: Fokus på det utbredda byggfusket

Lokalmarknadsdagen Den 20 januari startar fastighetsåret 2022 med Branschens mötesplats i Göteborgsregionen – Lokalmarknadsdagen. Under dagen kommer den viktiga frågan om det utbredda byggfusket att få en ordentlig genomlysning.


Sthlm 01 och Claes Larsson.

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.


Skanskas kontorshus Oas.

Skanska investerar 350 miljoner i Malmökontor

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 350 miljoner kronor i ett hållbart kontorsprojekt på Universitetsholmen i centrala Malmö. Kontorshuset Oas omfattar sju våningsplan och kommer att få en uthyrningsbar yta om cirka 7 500 kvadratmeter.


AMF Fastigheter har utsett Johan Lindskog till ny projektutvecklingschef.

AMF Fastigheter tillsätter ny tjänst – värvar från Skanska

Karriär AMF Fastigheter har utsett Johan Lindskog till ny projektutvecklingschef. Tjänsten är nyinrättad och innebär att bolaget på ett bättre sätt kan ta ett helhetsgrepp om byggprojekt då tjänsten har ett samlat ansvar för projekt, hållbarhet och inköp. Johan Lindskog kommer att ingå i bolagsledningen och tillträder sin tjänst idag.


Anders Danielsson.

Skanska lanserar ny verksamhetsgren

Bolag Skanska har slutfört en genomgripande strategisk process och introducerar en ny verksamhetsgren, Förvaltningsfastigheter, och uppdaterade finansiella mål. Uppdateringarna består av ett mål för den nya verksamhetsgrenen och en utökad limit för koncernens justerade nettoskuld.


Sara Gorton blir ny hållbarhetschef på Skanska Sverige.

Skanska hämtar hållbarhetschef från Telia

Karriär Sara Gorton har utsetts till ny hållbarhetschef i Skanska Sverige. Hon kommer närmast från Telia och tillträder sin nya tjänst 1 februari 2022.


Port 7 i Prag.

Skanska investerar i Prag

Bygg/Arkitektur Skanska investerar 20 miljoner euro, cirka 200 miljoner kronor, i den andra fasen av det kommersiella fastighetskomplexet Port 7 i Prag, Tjeckien. Fas två består av två kontorsbyggnader med en total uthyrningsbar yta om cirka 7 900 kvadratmeter.


Skanska köper utvecklingsfastighet i Finland

Transaktioner Skanska har köpt en utvecklingsfastighet i finländska Esbo. Säljare är MSD Finland och investeringen uppgår till 23 miljoner euro, motsvarande cirka 230 miljoner kronor.


Skanska tecknar hyresavtal med Telia för deras danska huvudkontor i kontorshuset Nest45 i Köpenhamn.

Skanska tecknar hyresavtal med Telia i Köpenhamn

Uthyrning Skanska har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med Telia om totalt cirka 6 000 kvadratmeter i kontorshuset Nest45 i Ørestad City, Köpenhamn, Danmark. I och med denna uthyrning är byggnaden till cirka 90 procent uthyrd.


Skanska investerar cirka 340 miljoner kronor i ett bostadskvarter i Nya Hovås.

Skanska investerar 340 miljoner i Nya Hovås

Transaktioner Skanska investerar cirka 340 miljoner kronor i bostadskvarteret Galleriet i Nya Hovås utanför Göteborg. Totalt kommer 116 Svanenmärkta bostäder att uppföras, både bostadsrätter och ägarlägenheter.


Aqua.

E-handelsbolag flyttar in i Skanskas Aqua

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal om cirka 580 kvadratmeter med e-handelsföretaget Coolstuff i det nya kontorshuset Aqua. Coolstuff kommer hösten 2022 att flytta in i en lokal på plan 2 med egna terrasser för utomhusarbete.


Skanska investerar cirka 460 miljoner i nytt Bromsten-kvarter.

Skanska investerar cirka 460 miljoner i nytt Bromsten-kvarter

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 460 miljoner kronor i kvarteret Tora, ett hyresbostadsprojekt i Stockholm, Sverige. Byggkontraktet är värt cirka 310 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i det fjärde kvartalet 2021.