Image
Serneke och Intea bygger larm- och ledningscentral för Polisen i Örebro.
Serneke och Intea bygger larm- och ledningscentral för Polisen i Örebro. Bild: Serneke/Intea

Serneke bygger för Intea i Örebro

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal för att bygga ny larm- och ledningscentral i Örebro åt Polismyndigheten. Intea Fastigheter är hyresvärd och beställare av projektet som är värt cirka 405 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Augusti 2020

Den nya larm- och ledningscentralen blir gemensam för polis, räddningstjänst och SOS-Alarm men kommer även att ha en större gemensam samhällsfunktion för Försvarsmakten, MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap), länsstyrelsen och Region Örebro. Målsättningen med anläggningen, som är den första i sitt slag, är att öka samverkan vid krissituationer och kunna hantera räddningsarbetet bättre.

Ledningscentralen kommer att uppföras vid den norra infarten till Örebro i anslutning till väg E 20 och omfattar 11 600 kvadratmeter. Lokalerna kommer, förutom flera olika ledningscentraler, även att inrymma stabsrum, utbildningslokaler med mera.

– Vi är både glada och stolta att få förtroendet att bygga en sådan viktig funktion i samhället. Vi kommer att ta oss an projektet med samma engagemang och ansvar som vi alltid gör, säger Magnus Ryström, arbetschef på Serneke.

– Projektet har pågått under en längre tid och det känns bra att vi kan komma igång med byggnationen, som är unik i sig när det gäller specialanpassade lokaler av det här slaget för den här typen av samhällsgemensam ledningscentral, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

Anders Arfvén är sedan 1 juli i år nytillträdd vd för Serneke Sverige.

– För mig är det väldigt roligt att komma in och se att våra medarbetares kompetens och engagemang tar hem och genomför ytterligare ett stort och viktigt projekt som gör skillnad i samhället. Detta projekt stärker också Sernekes långsiktiga satsning i region Mitt, säger han.

Projektering har pågått sedan sommaren 2019 och nu inleds detaljprojekteringen. Preliminär byggstart är beräknad till december 2020. Under våren 2023 ska den nya larm- och ledningscentralen stå klar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige