Image
Amanda Eklund, arbetsledare Serneke som driver podcasten Samhällsbyggnadskvinnor.

Amanda Eklund sätter fokus på kvinnorna i branschen: "Måste synas och ta mer plats"

Bygg/Arkitektur Sernekes arbetsledare Amanda Eklund vill locka fler kvinnor till bygg- och anläggningsbranschen och bidra till en positiv förändring vad gäller branschens jämställdhet. Därför startade hon intervjupodden "Samhällsbyggnadskvinnor" tidigare i år. För Fastighetssverige berättar hon mer om sin målsättning, poddens framtid och hur branschen måste jobba för att bli mer jämställd.


Jeanna Nylander.

Jeanna Nylander blir ny arbetschef för Serneke i Helsingborg

Bolag Serneke växer i Skåneregionen och från den 1 december får Helsingborg ytterligare en arbetsgrupp. Ansvarig arbetschef blir Jeanna Nylander, som tidigare arbetat som projektledare i Helsingborg.


Serneke, med Ola Serneke som vd, bygger bostadsrätter i Gårdsten, Göteborg.

Serneke startar bostadsrättsbyggnation i Gårdsten

Bygg/Arkitektur Byggnationen av Sernekes Brf Utsikten i Gårdsten, Göteborg, har nu fått startbesked. 59 nya bostadsrätter beräknas vara klara för inflyttning under 2021.


Diös utvecklar lokaler till Sernekes nya etablering i Luleå ​​​​​​.

Diös utvecklar lokaler åt Serneke i Luleå

Uthyrning Nu är det klart att Diös utvecklar lokaler till byggkoncernen Serneke. Bolaget kommer att etablera sig i region norr under 2020 och regionkontoret kommer vara placerat på Köpmantorget i centrala Luleå. Inflyttning är beräknad till slutet av februari 2020.


Serneke bygger Nystads nya idrottsanläggning i Kungsbacka.

Serneke bygger Nystads idrottsanläggning i Kungsbacka

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal med Nystad Stadsutveckling om att uppföra två fullstora idrottshallar i centrala Kungsbacka. Ordersumman uppgår till cirka 85 miljoner kronor.


Lindholmen.

Serneke säljer fastighet på Lindholmen

Transaktioner Serneke har sålt en fastighet på cirka 9 000 kvadratmeter till Fastighetsaktiebolaget Fribordet, ett helägt dotterbolag till Älvstranden Utveckling AB. Köpeskillingen uppgår till 173 miljoner kronor.


Mikael Thorgren, ny chef för region Norr på Serneke.

Här är Sernekes plan – för att bli en maktfaktor i norr

Bolag Serneke etablerar ett regionkontor i Luleå och blir med detta ett landstäckande bolag. För Fastighetssverige berättar den nytillträdde regionchefen Mikael Thorgren om hur bolaget ska växa i regionen och framtidens utmaningar.


Serneke bygger 200 lägenheter i Varberg.

Serneke bygger 200 lägenheter i Varberg

Bygg/Arkitektur Serneke och Varbergs Bostad har tecknat avtal om att bygga 200 hyresrättslägenheter på Brunnsberg i Varberg. Kontraktet är värt cirka 265 miljoner kronor.


Serneke tecknar entreprenadavtal för 144 studentbostäder i Trollhättan.

Serneke tecknar entreprenadavtal för 144 studentbostäder i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag har tecknat avtal om totalentreprenad för 144 studentlägenheter och ett parkeringsgarage på Innovatumområdet i Trollhättan. Ordersumman uppgår till cirka 154 miljoner kronor.


Patrik Andersson.

Serneke utreder jättesatsning i Järfälla

Bolag Serneke, Järfälla kommun och Svenska Fotbollförbundet tecknar ett intentionsavtal om att utreda möjligheten för ett nytt nationellt utvecklings-, tränings- och utbildningscenter för svensk fotboll i Barkarbystaden.


Ola Serneke.

Serneke: Negativt rörelseresultat i Q3

Bolag Serneke redovisar ett rörelseresultat om -5 Mkr för Q3. För niomånadersperioden är rörelseresultatet 13 Mkr (86).


Serneke tecknar entreprenadavtal för 194 lägenheter i Upplands Väsby.

Serneke tecknar entreprenadavtal för 194 lägenheter i Upplands Väsby

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har tecknat totalentreprenadavtal med Väsbyhem om att uppföra 194 lägenheter, varav merparten är ungdomslägenheter. Ordersumman uppgår till cirka 255 miljoner kronor.


Inflyttningen i Sernekes Karlatornet planeras nu till andra halvåret 2022.

Serneke: 80 procent av köparna har godkänt försenad inflyttning i Karlatornet

Bolag I augusti stod det klart att inflyttningen i Sernekes Karlatornet skjuts upp ett år till andra halvåret 2022. Nu går Serneke ut med information om hur detta har tagits emot av lägenhetsköparna.


Serneke bygger ny högstadieskola i Arvika.

Entreprenadkontrakt klart för Sernekes skolbygge i Arvika

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har skrivit entreprenadkontrakt med Arvika Fastighets AB för att bygga ny högstadieskola i Arvika. Värdet på kontraktet uppgår till cirka 385 miljoner kronor.


Ted Mattsson.

Stendörren Fastigheter värvar Ted Mattsson

Bolag Den tidigare Serneke-chefen blir projektutvecklingschef på Stendörren.


Spiran.

Castellum hyr ut till Serneke i Norrköping

Uthyrning Byggkoncernen har tecknat hyresavtal med Castellum om en 296 kvadratmeter stor kontorslokal i citybelägna fastigheten Spiran. Inflyttning sker 1 januari 2020.


Visionsbild över gaturummet i de nya kvarteren.

Stockholms första anläggning för längdskidåkning inomhus ute på granskning

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för nästa etapp i Barkarby är ute på granskning. Detaljplanen omfattar sex kvarter där Stockholms första inomhusanläggning för längdskidåkning planeras, vägg i vägg med kontorslokaler, hotell, handel och bostäder.


Serneke bygger om Falkenbergs gymnasieskola.

Serneke får uppdrag i Falkenberg

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg får ett nytt projekt i samverkan med Falkenbergs kommun som omfattar om- och tillbyggnad av de befintliga fastigheterna på Falkenbergs gymnasieområde. Det nya entreprenadkontraktet är värt cirka 160 miljoner kronor.


"Alingsås har alla förutsättningar att bli en riktigt attraktiv och växande stad," säger Ola Serneke om sin födelsestad. OBS: Bilden är ett montage.

"Alingsås har alla förutsättningar att bli en riktigt attraktiv och växande stad"

Sverige Göteborg firar 400 år med pompa och ståt 2021. Men redan i dag är det dags för ett 400-årsfirande i Västsverige. Inför Alingsås jubileum frågade Fastighetssverige stadens store fastighetsson, Ola Serneke, om synen på sin hemstad, hur det är att verka i staden som fastighetsbolag och hur han ser på Alingsås framtid.


Brf Solkvarteret.

Serneke köper loss brf-projekt

Transaktioner Byggjätten köper loss en omtalad projektutvecklingsfastighet i Malmö. Fastighetssverige berättar mer.