Image

Serneke har blivit mer selektiva – "Behöver inte jaga"

Bolag Michael Berglin, tf vd och koncernchet på Serneke Group, om bolagets positiva resultat, skarpare fokus och heta byggrätter: "Skapar ett lugn".


Michael Berglin.

Serneke vänder till plus

Bolag Ökar intäkterna och presenterar plusresultat.


Serneke lanserar ramverk för gröna obligationer

Ekonomi/Finansiering Serneke har tagit fram ett nytt ramverk som gör det möjligt att emittera gröna obligationer. Syftet är att finansiera byggprojekt med fokus på hållbarhet.


Hemmaplan.

Serneke utvecklar ytterligare bostadsrätter i Landskrona

Bostäder Serneke har på nytt fått förtroendet att utveckla bostäder i Landskrona. Denna gång är det genom en nyligen tilldelad markanvisning utmed Idrottsgatan i Karlslund som Serneke får möjlighet att utveckla sitt tredje bostadsprojekt i staden.


Serneke, Rise Research Institutes of Sweden och dotterbolaget Seel ska i strategisk samverkan utveckla ett nytt elektromobilitetslaboratorium i Borås.

Serneke och Rise utvecklar nytt laboratorium

Bygg/Arkitektur Serneke, Rise Research Institutes of Sweden och dotterbolaget Seel ska i strategisk samverkan utveckla ett nytt elektromobilitetslaboratorium i Borås.


Kolkajen och Norra Djurgårdsstaden.

Serneke nära markanvisning i heta tillväxtområdet

Bygg/Arkitektur Byggjätten kan landa sitt första projekt i Norra Djurgårdsstaden.


Ica, Serneke och Lansa samarbetar om ett hållbart blandstadskvarter i Lund.

Utvecklar hållbart blandstadskvarter i Lund

Bygg/Arkitektur I Brunnshög i Lund utvecklar Ica Fastigheter ett helt nytt kvarter om cirka 20 000 kvadratmeter som bland annat ska innehålla en Ica-butik och 258 hyreslägenheter. Ica Fastigheter har tecknat ett projekteringsavtal med Serneke Sverige, samt en avsiktsförklaring med Lansa Fastigheter om ett framtida förvärv av bostäderna.


Serneke bygger för Lansa i Växjö.

Serneke bygger för Lansa i Växjö

Bygg/Arkitektur I centrala Växjö kommer Lansa Fastigheter uppföra en fastighet med totalt 80 hyreslägenheter och har tecknat avtal med Serneke som totalentreprenör för projektet.


Andreas Martin-Löf får gestalta Tositos 17-våningshus i Karlastaden.

Andreas Martin Löf gestaltar i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Andreas Martin-Löf Arkitekter har valts ut att gestalta Tositos bostadsrättsprojekt Atmosfär i kvarteret Capella i Karlastaden, Göteborg.


Cirkustomten i dag.

Fyra arkitektteam utvalda för att utveckla Cirkus Lorensberg

Bygg/Arkitektur Nu står det klart vilka fyra arkitektteam som valts ut för att få vara med och utveckla Sernekes Cirkus Lorensberg, en attraktiv plats mitt i centrala Göteborg som ska skapa utrymme för nya bostäder och centrumlokaler.


Lars Kvarnsund och Mariann Östansjö.

Två nya ledamöter på väg till Sernekes styrelse

Bolag Mariann Östansjö och Lars Kvarnsund föreslås som nya styrelseledamöter i Serneke Group.


Michael Berglin.

Serneke: Minusresultat men kraftigt ökad orderingång

Bolag Sernekes orderingång uppgår i Q4 till 4 852 miljoner kronor (2 969). Resultatet i kvartalet blev -72 miljoner kronor (-63).


Ola Serneke skrev hundratals inlägg på Avanzas Serneke-forum under pseudonym, ett tilltag som nu gjort att han får lämna styrelsen och posten som vd för Serneke Group.

Ordföranden om beslutet kring Ola Serneke

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om beslutet att Ola Serneke får lämna styrelsen och sin post som vd efter hans uppmärksammade forum-aktivitet under pseudonym.


Ola Serneke lämnar rollen som vd för Serneke Group.

Ola Serneke lämnar rollen som vd för Serneke Group

Bolag Efter samtal med styrelsen i Serneke Group har Ola Serneke beslutat att lämna rollen som vd och koncernchef för Serneke Group.


Sono Group AB är en ledande leverantör av kvalitetsmöbler för skola, kontor, offentliga miljöer och industri i Skandinavien.

Serneke bygger logistikanläggning i Tranås

Bolag Serneke har tecknat avtal med Höganloft Fastigheter AB för byggnation av en ny logistikanläggning för Sono Group AB i Tranås. Entreprenadsumman uppgår till 105 miljoner kronor.


Sernekes vd Ola Serneke och ordförande Jan Johansson.

Sernekes styrelse utser extern granskare

Bolag Advokat Biörn Riese har av styrelsen i Serneke Group fått uppdraget att granska vd:n Ola Sernekes kommunikation och kommentarer i Avanzas forum.


Ola Serneke har skrivit hundratals inlägg på Avanzas forum under pseudonym. Fastighetssverige redovisar ett axplock.

Serneke bekräftar forumdeltagande – här är inläggen

Bolag På fredagen bekräftade Ola Serneke att han skrivit hundratals inlägg under pseudonym på Avanzas forum. Fastighetssverige har gått igenom forumet – här kan du läsa en del av Ola Sernekes inlägg.


Sernekes ordförande Jan Johansson ser mycket allvarligt på det faktum att Ola Serneke deltagit i diskussioner på Placeras börsforum under pseudonym.

Sernekes ordförande: "En börs-vd kan inte göra skillnad på privatperson och vd"

Bolag Efter Göteborgs-Postens avslöjande om att Ola Serneke skrivit inlägg på Avanzas börsforum under pseudonym gick Serneke-vd:n själv ut och bekräftade uppgifterna under fredagsförmiddagen. För Fastighetssverige berättar Sernekes ordförande Jan Johansson att han ser allvarligt på det som framkommit och att styrelsen ska titta närmare på Ola Sernekes aktivitet på forumet.


Ola Serneke.

Ola Serneke bekräftar deltagande i diskussionsforum

Bolag Efter fredagens avslöjande i Göteborgs-Posten bekräftar Ola Serneke att han deltagit i diskussioner på Placeras börsforum under pseudonym.


Ola Serneke.

G-P: Nätkonto skrev inlägg om Serneke – kontot registrerat på Ola Serneke

Bolag Göteborgs-Posten skriver i dag att ett anonymt konto på Placera har skrivit hundratals inlägg om Serneke och att tidningen har uppgifter om att kontot är registrerat på Ola Serneke själv.
Ola Serneke vill inte kommentera uppgifterna, enligt G-P.