Image
Intea hyr ut till Åklagarmyndigheten.

Intea hyr ut till Åklagarmyndigheten i Kristianstad

Uthyrning Intea har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Åklagarmyndigheten, som flyttar in i det nya polishuset i Kristianstad.


Polishus i Kristianstad exteriör.

Här är Inteas plan för fortsatt expansion

Bolag Inriktningen mot offentliga hyresgäster ligger helt rätt i tiden, konstaterar Intea AB:s vd Charlotta Wallman Hörlin i en intervju med Fastighetssverige.


Kristina Alvendal.

Kristina Alvendal till Inteas styrelse

Bolag Kristina Alvendal föreslås som ny styrelseledamot i Intea Fastigheter AB.


Intea tecknar samarbetsavtal med Högskolan Kristianstad.

Intea i samarbete om 30 000 kvadratmeter högskola

Bygg/Arkitektur Intea och Högskolan Kristianstad har ingått samarbetsavtal kring det nya Citycampusprojektet. Målet är att gemensamt skapa en ny central högskola om cirka 30 000 kvadratmeter.


Intea hyr ut i Östersund.

Intea hyr ut på Campus Östersund

Uthyrning Intea har ingått avtal med Jämtlands Gymnasieförbund avseende ytterligare 3 500 kvadratmeter på Campusområdet i Östersund. Hyresavtalet löper på tio år och omfattar nyrenoverade utbildningslokaler.


Intea bygger om åt Folkhälsomyndigheten.

Intea hyr ut och bygger om åt Folkhälsomyndigheten

Uthyrning Intea har ingått hyresavtal med Folkhälsomyndigheten avseende ombyggda aktivitetsbaserade lokaler på Campusområdet i Östersund. Avtalet löper på sex år med planerad inflyttning sommaren 2020.


Intea hyr ut på garnisonsområdet i Linköping.

Intea hyr ut till Polismyndigheten i Linköping

Uthyrning Intea Fastigheter har tecknat ett nytt sexårigt avtal med Polismyndigheten om att hyra 1 165 kvadratmeter i nya totalrenoverade lokaler på Garnisonsområdet i Linköping.


Intea hyr ut på Campusområdet i Östersund.

Intea hyr ut på Campusområdet i Östersund

Uthyrning Region Jämtland Härjedalen har tecknat ett sexårigt respektive ett femårigt avtal om att hyra sammanlagt 1 750 kvadratmeter specialanpassade lokaler på Campusområdet i Östersund.


Charlotta Wallman Hörlin ansluter till Intea och Ossie Everum närmar sig pensionen.

Wallman Hörlin ansluter till Intea – Everum i pension

Karriär Charlotta Wallman Hörlin har utsetts till operativ chef i Intea Fastigheter AB med ansvar för juridik och regelefterlevnad, kommunikation samt HR-frågor inom verksamheten. Hon kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp, och går också in som vd i rådgivningsbolaget Intea AB.


Intea går in i Sahlgrenska Life.

Intea går in i Sahlgrenska Life

Bygg/Arkitektur Intea Fastigheter och Vitartes har inlett samarbete för att uppföra hus 2 och 3 i projektet Sahlgrenska Life i Göteborg.


Intea uppför och kommer att äga den nya ledningscentralen i Örebro.

Intea bygger ledningscentralen i Örebro

Bygg/Arkitektur I förra veckan blev det klart att Intea kommer att uppföra och äga den nya samhällsgemensamma larm- och ledningscentralen som ska byggas i Örebro. Anläggningen som är den första i sitt slag innebär ett helt nytt sätt att bedriva larm- och ledningsverksamhet där olika myndigheter kommer att samverka under ett tak.


Intea köper skola i Vänersborg

Transaktioner Intea köper Vänerskolan som ligger intill Vänerparken som Intea äger sedan tidigare.


Intea köper projekt i Gävle

Bygg/Arkitektur Intea och Pronordic Innovation AB har ingått avtal om förvärv och samarbete för den fortsatta utvecklingen av mark söder om stationsområdet i Gävle.


Intea hyr ut på Garnisonen i Linköping

Uthyrning Region Östergötland har tecknat ett femårigt hyresavtal om cirka 850 kvadratmeter specialanpassade lokaler på Garnisonen i Linköping. Lokalerna ska användas för Region Östergötlands Logopedimottagning och inflyttning är planerad till oktober månad.


Nyanställningar och ny organisation på Intea

Karriär Under sommaren har Stefan Eriksson och Ulrika Grewe Ståhl anslutit till Intea. Ett par andra organisationsändringar har genomförts.


Intea bygger nytt åt Naturvårdsverket

Uthyrning Naturvårdsverket har tecknat avtal om att hyra lokaler i en ny byggnad som håller på att uppföras på Campusområdet i Östersund. Inflyttningen är planerad till våren 2019.


Nytt hotell till Garnisonen

Bygg/Arkitektur Livgrenadjärmässen, som bedrivit fest- och konferensverksamhet på Garnisonen i Linköping i drygt 20-år, har ingått ett femtonårigt hyreskontrakt med Intea för ett nytt hotell.


Intea köper projekt i Halmstad

Transaktioner Intea Fastigheter köper fastigheten Fanan 62 i Halmstad från Fragerus Fastigheter. På fastigheten uppförs nya undervisningslokaler åt Högskolan i Halmstad.


Polisen till Garnisonsområdet i Linköping

Uthyrning Polismyndigheten har tecknat ett avtal med Intea om att hyra 3 635 kvadratmeter i nybyggda lokaler på Garnisonsområdet i Linköping.


Intea köper Vänerparken

Transaktioner Intea Fastigheter förvärvar området Vänerparken. Förvärvet består av cirka 39 000 kvadratmeter lokalarea och drygt elva hektar mark centralt beläget i Vänersborg.