Image

Riksbyggen uppför bostäder i Eriksberg

Bostäder Riksbyggens Brf Salteriet blir en av de sista byggnationerna i området Västra Eriksberg i Göteborg. Bygguppdraget har gått till Serneke.
Publicerad den 3 Mars 2016
Riksbyggen uppför 61 lägenheter. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen uppför 61 lägenheter. Serneke har fått bygguppdraget. Bild: Riksbyggen
Serneke har fått bygguppdraget.

Precis vid vattnet uppför Riksbyggen två flerbostadshus i sju och åtta plan med garage och källare under husen. Intresset för lägenheterna har varit stort.

– Det finns en stor efterfrågan på den här typen av bostäder som Salteriet erbjuder, säger Carlos Montecinos, projektledare på Riksbyggen.

Husen kommer att ha en stark miljöprofil och ska certifieras enligt kraven för miljöbyggnad Silver. Byggstarten är planerad till efter semestern 2016 och beräknad inflyttning är sommaren 2018. Projektet är värt cirka 125 miljoner kronor.

– Vi är glada att återigen ha fått förtroendet av Riksbyggen. Detta är ett fint projekt och det ska bli kul att vara med och lägga sista handen på Västra Eriksberg, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

– Vi har redan ett väl fungerande samarbete med Serneke på flera orter och ser fram emot att fortsätt det med Brf Salteriet, säger Carlos Montecinos.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige