Image
Johanna Frelin.
Johanna Frelin. Bild: Evelina Carborn

Rekord i december för Riksbyggen

Bolag Riksbyggen sålde 122 bostäder i december, en ökning med 38 procent jämfört med samma period förra året.
Publicerad den 13 Januari 2021

Riksbyggen sålde 122 bostäder i december, en ökning med 38 procent jämfört med samma period förra året. Mölndal, Kalmar, Uppsala och Vänersborg är några av de orter där försäljningen gått bäst.

– Det är ett urstarkt avslut på ett år som minst sagt varit en berg- och dalbana på grund av coronapandemin. Men vi har hela vägen varit fast beslutna om att lägga i en högre växel både när det gäller att öka bostadsförsäljningen och hela Riksbyggens bostadsproduktion, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen, enligt ett pressmeddelande.

Sett till hela 2020 sålde Riksbyggen totalt 943 bostäder, det är en bostad mer än under 2019.

– Vem kunde tro i april eller maj att vi skulle nå samma nivå som för 2019, som var ett starkt år för Riksbyggen. Det är fantastiskt att vi kunnat sälja nästan tusen bostäder i år med tanke på att tre månader i princip gick bort under första halvåret, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen.

– Behovet av nya bostäder är stort runt om i landet, inte bara i storstäderna, säger Tobias Dysenius.

Riksbyggens målsättning är att öka nyproduktionen till en nivå om cirka 5 000 bostäder i pågående produktion, både hyres- och bostadsrätter samt kooperativa hyresrätter för äldre.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige