Image
Jens Engwall.
Jens Engwall. Bild: Nyfosa

Nyfosa: Substansvärde upp tio procent sedan årsskiftet

Bolag Nyfosas substansvärde (EPRA NAV) är uppe i 71,18 kronor per aktie i Q1-rapporten, att jämföra med 56,55 i Q1 2019 och 65,37 vid årsskiftet. Av hyresfordringar för det andra kvartalet pågår hyresgästdialog, relaterad till coronapandemin, om fyra procent av kvartalets hyresintäkter, skriver Nyfosa.
Publicerad den 23 April 2020

Q1-siffrorna:
Intäkter: 430 MSEK (322).
Driftnetto: 283 MSEK (200).
Förvaltningsresultat: 343 MSEK (188), per aktie 1,98 kronor (1,12).
Resultat efter skatt: 659 MSEK (160), per aktie 3,80 kronor (0,96).

Värdeförändringar i fastigheter uppgick till 480 MSEK (–1) varav orealiserade värdeförändringar uppgick till 482 MSEK (13). De orealiserade värdeförändringarnavar främst ett resultat av lägre avkastningskrav och omförhandlade hyreskontrakt. Värderingen av fastighetsportföljen har utförts av externa, oberoende värderingsfirmor. Även om värderingen på balansdagen visade en positiv värdeutveckling för kvartalet är den framtida värdeutvecklingen osäker då fulla effekter från pågående coronapandemi inte var kända vid värderingstidpunkten, skriver bolaget.

Vd Jens Engwall:
– Nyfosa står stadigt. Vi redovisar ett starkt första kvartal med ökad intjäning, god likviditet och tillträde av fastigheter för 4,7 miljarder kronor. Med Nyfosas bredd av hyresgäster inom ett flertal branscher har vi goda grundförutsättningar i rådande situation med pågående coronapandemi, men osäkerheten är mycket stor. Vi räknar med en negativ påverkan under den närmaste tiden. Hur mycket och hur länge är i nuläget omöjligt att bedöma. Vi gör det vi kan göra; förbereder oss för olika scenarier med nära kontakt med våra hyresgäster och löpande utvärdering av hur finansiering och transaktioner påverkas. När det är dags för affärer är vi redo och rustade för det.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige