Image
Nordisk Renting har tecknat avtal med Din Bil i Akalla.
Nordisk Renting har tecknat avtal med Din Bil i Akalla. Bild: Nordisk Renting

Nordisk Renting hyr ut till Din Bil

Uthyrning Nordisk Renting och Din Bil har ingått ett 15-årigt hyresavtal avseende en ny Audi-anläggning i Akalla.
Publicerad den 5 Juni 2018

Din Bil, en del av Volkswagengruppen, är Sveriges största återförsäljare av Volkswagen, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Samarbetet mellan Nordisk Renting och Din Bil inleddes redan 2004 då Nordisk Renting förvärvade sju anläggningar och tecknade långsiktiga hyresavtal med Din Bil. Samtidigt finansierades en modernisering av anläggningarna.

Tillträde sker omedelbart och Nordisk Renting finansierar därmed projektet under byggtiden fram till färdigställandet första kvartalet 2019. Affären inkluderar en option för Din Bil att förvärva fastigheten till ett förutbestämt pris under hyrestiden.

Den nya byggnaden kommer ha en uthyrbar area om 6 500 kvadratmeter och är en modern anläggning utformad enligt Audis design. Den är belägen i Akalla cirka 14 kilometer norr om Stockholm, i ett område som är ett etablerat bilförsäljningskluster. Platsen har ett för Din Bil strategiskt läge med närhet till E4, den kommande förbifarten samt utmärkta allmänna kommunikationer.

– Nordisk Renting och Din Bil har ett aktivt och gott samarbete sedan länge. För oss innebär det att vi frigör kapital samtidigt som vi bibehåller full kontroll över strategiska fastigheter. Det är a och o för vår verksamhet, säger Jens Wetterfors, vd på Din Bil.

– Vi är glada över att vi fått möjligheten att utöka samarbetet med Din Bil och Volkswagen. Långvariga kundrelationer där vi kan erbjuda nya och anpassade lösningar över tid är helt i linje med vår kärnverksamhet, säger Caroline Bertlin, vd på Nordisk Renting.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige