Image
Nordisk Rentings vd Caroline Bertlin framför en av fastigheter som förvärvats från Mälaråsen. Obs. Bilden är ett montage.

Så vill Nordisk Renting växa med Volvo Cars

Bolag Nordisk Renting slår till med en storaffär när man förvärvar tre bilanläggningsfastigheter i Stockholm och Uppsala för 1,2 miljarder kronor från Mälaråsen. Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting, berättar för Fastighetssverige om den affären, att få Volvo Cars som hyresgäst och om tillväxtmöjligheterna framöver.


Nordisk Renting köper hela Mälaråsen.

Nordisk Renting köper hela Mälaråsens bestånd

Transaktioner Nordisk Renting köper hela Mälaråsens fastighetsportfölj bestående av bilanläggningsfastigheter i Stockholm, Uppsala och Arlandastad.
Mälaråsen avyttrar därigenom samtliga aktier i dotterbolagen Mälaråsen Fastigheter i Stockholm AB och Mälaråsen Fastigheter i Märsta AB, ägare av fastigheterna Sollentuna Talldungen 13, Stockholm Enare 1 och Sigtuna Märsta 23:6 samt indirekt fastigheten Uppsala Kungsängen 34:4 ("Fastigheterna") genom sitt gemensamt helägda dotterbolag Mälaråsen Fastigheter i Uppsala KB.


Kommunhuset i Knivsta.

Knivsta kommun övertar ägandet av kommunhuset

Transaktioner Knivsta kommun övertar ägandet av kommunhuset genom återköpsrätt med Nordisk Renting.


Nordisk Renting tecknar ett åttaårigt avtal med Telenor i Karlskrona.

Nordisk Renting tecknar åttaårigt hyresavtal med Telenor i Karlskrona

Uthyrning De nya avtalen avser en kontorsfastighet i Gräsvik, ett spännande och viktigt område under utveckling där högskola, forskning och teknikbolag samverkar.


Nordisk Renting förvärvar sju fastigheter, en del i en större affär där Din Bil köper Bilmetro.

Nordisk Renting köper Din Bil-fastigheter

Transaktioner Nordisk Renting förvärvar en portfölj bestående av sju fastigheter och tecknar samtidigt långsiktiga hyresavtal samt optionsavtal med Din Bil Sverige AB.


Ursvik Entré.

Novi blir strategisk samarbetspartner till Nordisk Renting

Bolag Nordisk Renting har valt Novi Real Estate som strategisk samarbetspartner avseende förvaltningsfrågor för merparten av bolagets innehav i Sverige. Nordisk Renting växer och vill därför ytterligare förstärka organisationen för att säkerställa att tillväxten sker utifrån ett hållbart fundament och kan skalas upp.


Nordisk Renting köper av Active Fastighet.

Nordisk Renting köper i Mjölby

Transaktioner Nordisk Renting inleder samarbete med Optimera i Sverige genom förvärv av fastighet i Mjölby från Active Fastighet.


Ursvik Entré.

Visma hyr 2 000 kvadratmeter i Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, inleder året med ytterligare ett nytt samarbete. Hyresavtal för cirka 2 000 kvadratmeter har nu tecknats med Visma Esscom, ett bolag inom Visma-koncernen med cirka 150 medarbetare. Visma Esscom är verksamt inom avancerad drift, service och logistik för IT-lösningar. Inflyttning sker hösten 2021 och avtalet löper i sju år.


Ursvik Entré.

Sida hyr 11 500 kvadratmeter i Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, tar nästa stora steg i utvecklingen. Hyresavtal har nu tecknats med Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, avseende funktionella och flexibla ytor om 11 500 kvadratmeter för de cirka 650 internationellt inriktade medarbetarna.


Ursvik Entré.

Sida flyttar huvudkontoret till Ursvik Entré

Uthyrning Sida har ett regeringsuppdrag att flytta huvudkontoret från Valhallavägen i centrala Stockholm för att stärka den statliga närvaron i andra kommuner och bidra till socioekonomisk utveckling. Nu har biståndsmyndighetens verksledning valt att gå vidare med hyresvärden Nordisk Renting, som äger fastigheten Ursviks Entré i Rissne i Sundbyberg.


Workaround och Sats etableras sig i Ursvik Entré.

Workaround och Sats etablerar sig i Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré i Rissne, också känd som Bankhus 90, börjar nu fyllas. Cirka 15 000 kvadratmeter är uthyrda. Redan i sommar skapar Workaround dynamiska och flexibla kontorslösningar för små- och medelstora företag. Träningskedjan Sats har tecknat ett tioårigt hyresavtal och kommer efter årsskiftet att öppna ett cirka 2 000 kvadratmeter stort nybyggt gym i den publika delen av byggnaden.


Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.

Nordisk Renting och Nobina i samarbete i Malmö

Transaktioner NatWest Nordisk Renting inleder samarbete med Nobina genom ett hyresavtal samt återköpsrätt avseende en strategisk kollektivtrafiksdepå på Mölledal i Malmö. Genom investeringen skapas förutsättningar att möta ett ökat resande och samtidigt säkerställa kollektivtrafikens behov och teknikutveckling.


Ursvik Entré.

Region Stockholm hyr i Ursvik entré

Uthyrning Region Stockholm har undertecknat ett hyresavtal avseende en yta om cirka 2 500 kvadratmeter i Ursvik entré. Ytan kommer att nyttjas av Ambulanssjukvården i Storstockholm AB (AISAB).


Nordisk Renting hyr ut till Universitets- och högskolerådet i Visby

Uthyrning Det undertecknade hyresavtalet innefattar även finansiering av anpassningar för att skapa nya kontorsutrymmen för Universitets- och högskolerådets anställda på Gotland.


Nordisk Renting i samarbete med Academic Work vid Stureplan

Uthyrning Nordisk Renting och Academic Work har ingått ett hyresavtal om 700 kvadratmeter vid Stureplan. Samtidigt har Nordisk Renting även ingått ett avtal med Henrik & Venture AB, som har en ägargemenskap med Academic Work. Henrik & Venture kommer framöver genom sitt fastighetsförvaltande dotterbolag att ansvara för förvaltning och utveckling av hela fastigheten.


Nordisk Renting i kontorssatsning i Finland

Uthyrning Nordisk Renting och Wärtsilä Finland Oy har undertecknat ett hyresavtal avseende ett kontorskomplex i Vasa byggt av Oy Vaasa Parks.


Nordisk Renting har tecknat avtal med Din Bil i Akalla.

Nordisk Renting hyr ut till Din Bil

Uthyrning Nordisk Renting och Din Bil har ingått ett 15-årigt hyresavtal avseende en ny Audi-anläggning i Akalla.


Nordisk Renting hyr ut till Caverions globala hk

Uthyrning Nordisk Renting ingår avtal med Caverion avseende nytt huvudkontor i Friherrs, Vanda, Finland.


If förlänger avtal för huvudkontor i Åbo

Uthyrning If och Nordisk Renting fortsätter samarbetet avseende försäkringsbolagets regionala huvudkontor i Kuppis, Åbo.


Nordisk Renting hyr ut till Norrköpings kommun

Uthyrning Norrköpings kommun och Nordisk Renting har tecknat ett sexårigt hyresavtal om 2 300 kvadratmeter i fabriksfastigheten Lithografen.