Image
Nordisk Renting förvärvar sju fastigheter, en del i en större affär där Din Bil köper Bilmetro.
Nordisk Renting förvärvar sju fastigheter, en del i en större affär där Din Bil köper Bilmetro. Bild: Din Bil

Nordisk Renting köper Din Bil-fastigheter

Transaktioner Nordisk Renting förvärvar en portfölj bestående av sju fastigheter och tecknar samtidigt långsiktiga hyresavtal samt optionsavtal med Din Bil Sverige AB.
Publicerad den 10 Januari 2022

Förvärvet av fastigheterna är en del av en större transaktion som tidigare kommunicerats där Din Bil Sverige tillsammans med Scania Sverige förvärvar återförsäljaren Bilmetro och där Nordisk Renting i sin tur förvärvar sju av de fastigheter som Din Bil kommer att verka i. Nordisk Rentings affär består av förvärvsfinansiering samt därutöver finansiering av viss uppgradering av fastigheterna.

Fastigheterna är belägna i Dalarnas samt Gävleborgs län med en total uthyrbar area om 27 500 kvadratmeter. De inhyser både försäljning och service av personbilar för de varumärken som Din Bil representerar och är lokaliserade vid knutpunkter som väl möter både lokal samt regional efterfrågan. I linje med Nordisk Rentings affärsmodell ingår optioner för Din Bil att förvärva fastighetsbolagen till ett förutbestämt pris under hyrestiden.

Samarbetet mellan Nordisk Renting och Din Bil inleddes 2004 avseende sju anläggningar och 2018 ingicks avtal om uppförande och förhyrning av en ny Audi-anläggning i Akalla.

– Din Bil har ett gott samarbete med Nordisk Renting sedan en längre tid. Genom den här lösningen kunde vi bygga vidare på vårt partnerskap och trygga långsiktigt kapital på ett effektivt sätt i samband med förvärvet av Bilmetro. Vi kan nu ta vid, driva och utveckla dessa anläggningar för att möta framtidens behov, med bibehållen kontroll över strategiskt viktiga lägen, säger Jens Wetterfors, vd för Din Bil Sverige.

– Vi är mycket glada över förtroendet att få fortsätta utveckla vårt samarbete med Din Bil. Långvariga kundrelationer med återkommande samarbeten är bevis på att vår affärsmodell genererar värde för våra kunder och särskilt roligt att i detta fall kunna erbjuda vår lösning vid en större förvärvssituation, säger Caroline Bertlin, vd på Nordisk Renting.

Falkenborn Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Nordisk Renting i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige