Image
Kommunhuset i Knivsta.
Kommunhuset i Knivsta. Bild: Knivsta kommun

Knivsta kommun övertar ägandet av kommunhuset

Transaktioner Knivsta kommun övertar ägandet av kommunhuset genom återköpsrätt med Nordisk Renting.
Publicerad den 1 Juli 2022
Annons
Image

Nordisk Renting och Knivsta kommun inledde samarbetet 2009. Kommunen såg värdet i Nordisk Rentings kundanpassade erbjudande när de byggde ett nytt kommunhus. De såg en stor fördel i att kunna bibehålla kontrollen över ägandet genom en återköpsmöjlighet till förutbestämt pris. Detta för att just då inte binda kapital i kommunhuset utan prioritera investeringar i service för invånarna.
– I år har vi enligt plan möjligheten att köpa tillbaka kommunhuset. Denna lösning har skapat stort värde för oss och det känns roligt att vi nu kan fullfölja den plan som vi gemensamt satte 2009, säger Göran Nilsson (M), kommunstyrelsens ordförande.
– Vi är glada över att Knivsta kommun har nyttjat Nordisk Rentings lösning till fullo och påvisat hur väl den fungerar för våra kunder över tid. Tillsammans har vi skapat värde för kommunen och dess invånare, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tosito ny finansiell partner till Hv71: "Mer med hjärtat än för exponering"

Bolag HV71 och Tosito har idag ingått ett avtal som gör att Tosito blir ny partner gällande arenafinansieringen av klubbens hemmaarena Husqvarna Garden och tar över efter Kinnarps AB. För Fastighetssverige berättar Tositos vd Tommy Fritz om känslorna kring att ge ytterligare finansiell hjälp till klubben han själv spelat för och hur de kan hjälpa klubben att utveckla arenan i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige