Image

Nordisk Renting hyr ut till Caverions globala hk

Uthyrning Nordisk Renting ingår avtal med Caverion avseende nytt huvudkontor i Friherrs, Vanda, Finland.
Publicerad den 2 Februari 2018

Caverion, har ingått ett hyresavtal med Nordisk Renting gällande Caverions nya globala huvudkontor.

Avtalet mellan Caverion (som erbjuder tjänster inom fastighetsteknik och industriprocesser) och Nordisk Renting avser en kontors- och logistikfastighet på cirka 12 000 kvadratmeter i Friherrs i Vanda.

Avtalet trädde i kraft 1 januari och gäller i tio år från det att anpassningar av lokalerna har slutförts. Caverion flyttar sitt huvudkontor från Kottby i Helsingfors till Friherrs i Vanda och därmed kommer alla cirka 550 anställda i huvudstadsregionen att arbeta under samma tak.

Fastigheten har använts av Caverion sedan 2013. I och med det nya avtalet finansierar Nordisk Renting bland annat modernisering av kontorsutrymmen samt kontrollrum för fjärrövervakning av fastigheter.

- Målet är att vårt nya gemensamma kontor ska ge kostnadsbesparingar men det tjänar också våra anställdas och kunders intressen bättre. Vi hoppas att de nya kontorsutrymmena ska främja ett interaktivt arbetssätt och förbättra våra kunders medvetenhet vad gäller våra nya digitala lösningar, säger Janne Partanen, ansvarig upphandlare inom Caverion-koncernen.

- Vi ser fram emot att fortsätta och utveckla vårt samarbete med Caverion. Vi är stolta över att de valt oss som partner för att realisera en mer effektiv och ändamålsenlig lösning för sin verksamhet, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige