Image

Intea bygger nytt åt Naturvårdsverket

Uthyrning Naturvårdsverket har tecknat avtal om att hyra lokaler i en ny byggnad som håller på att uppföras på Campusområdet i Östersund. Inflyttningen är planerad till våren 2019.
Publicerad den 18 Juni 2018

Den nya byggnaden uppförs i norra delen av området och omfattar en sammanlagt uthyrningsbar yta om 760 kvadratmeter. Drygt halva huset hyrs av Naturvårdsverket men nya lokaler kommer även att kunna erbjudas andra hyresgäster. Byggnaden uppförs med högt ställda krav på miljö och energieffektivitet. Bland annat kommer byggnaden att förses med en solcellsanläggning. Avsikten är att miljöcertifiera byggnaden enligt miljöcertifieringssystemet Breeam.

– Det känns jättespännande att få vara med och ta fram en helt ny byggnad åt Naturvårdsverket där vi kan förverkliga visionen om att skapa långsiktigt hållbara fastigheter med högt ställda krav på miljö och innovation, säger Thomas Fuchs, platschef, Intea Östersund.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige