Image

Index fortsätter satsningen på hyresrätter i USA

Bolag Fastighetsbolaget och bostadsutvecklaren Index International sjösätter en ny affärsplan som innebär att bolaget ökar takten rejält inför det nya året. Planen sträcker sig fram till 2017 och har bland annat som övergripande mål att producera 400 hyreslägenheter om året i USA.
Publicerad den 17 Januari 2014
Marie-Louise Alamaa. Bild: Index International
Marie-Louise Alamaa.

Index International vill utveckla fler bostäder. Särskilt i USA, där bolaget varit verksamt sedan 2005, nu senast med byggprojekt i bland annat Palm Beach County, Florida, där drygt 600 stycken hyresrätter i flerfamiljshus är färdigställda eller nära färdigställande.

– Vi har sedan två år tillbaka en årstakt om nyproduktion av cirka 400 hyreslägenheter i USA och planen är att fortsätta så fram till 2017. Vi är väl förtrogna med marknaden och har en stark tilltro till hyresrätten som form, säger Marie-Louise Alamaa, vd på Index International.

Index International förvaltar drygt 600 000 kvadratmeter lokal- och bostadsyta i Sverige, Kanada och USA.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige