Image

Svensk bostadsutvecklare storsatsar i Kanada

Bostäder Den svenska bostadsutvecklaren Index International fortsätter sin utlandssatsning och planerar nu under sitt varumärke Index Living att bygga 1 000 hyreslägenheter i centrala Ajax, utanför Toronto.
Publicerad den 23 Januari 2014

Den kanadensiska staden Ajax med drygt 100 000 invånare, drygt 25 kilometer öster om femmiljonersstaden Toronto, blir förmodligen platsen för ännu ett område med hyresbostäder signerat Index Living. Totalt handlar det om en investering på cirka 1,5 miljarder svenska kronor med en planprocess under 2014 och en planerad byggstart under 2015.

– Med bara tjugo minuter in till centrala Toronto, är Ajax ett attraktivt område på en marknad där efterfrågan på moderna och hållbara hyreslägenheter ökar, säger Marie-Louise Alamaa, vd på Index International.

Projektet i Ajax är en del i den nya affärsplan där Index har som ambition att öka takten som bostadsutvecklare med fokus att producera hyreslägenheter i Sverige och Nordamerika. Projektet i Ajax gör att Index fördubblar sitt bestånd i Nordamerika från de 600 lägenheter som befinner sig i produktion i Florida.

– Vi tror på hyresrätten och ser just nu en fortsatt stark efterfrågan på den boendeformen på flera marknader, säger Marie-Louise Alamaa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige