Image

Index köper industrifastighet i Michigan

Transaktioner Investeringen omfattar en markyta på drygt 30 hektar, med en lokalyta på 140 000 kvadratmeter i centrala Flint, Michigan. Förvärvet är en del i Index fortsatta storsatsning på den nordamerikanska fastighetsmarknaden.
Publicerad den 5 Februari 2014
Bjarne Borg. Bild: Index International
Bjarne Borg.

Svenska bostadsutvecklaren Index International har som tidigare rapporterats inlett 2014 med en storsatsning på den nordamerikanska bostadsmarknaden. Men satsningen gäller även kommersiella fastigheter. Det senaste förvärvet är en industrifastighet i Flint, Michigan, en timme nordväst om Detroit.

– Det här ligger helt i linje med vår nya affärsplan, att utveckla fastigheter i USA, säger Bjarne Borg på Index International.

Fastigheten är en före detta industrifastighet från bilindustrin. Tanken är att utveckla vissa delar med nya hyresgäster, men också att riva en del för att möjliggöra nybyggnation. I och med förvärvet ökar Index sitt kommersiella fastighetsbestånd i Nordamerika till 500 000 kvadratmeter.

Staden Flint – kanske mest känt för att det är biljätten Detroits födelseort – har under de senaste åren dragits med stora ekonomiska bekymmer med avindustrialisering, arbetslöshet och kriminalitet som följd.

– Flint är en bra investering. Staden genomgår nu en omvandling med lokala insatser för att utveckla och förbättra området, och satsar på att locka småföretag med skatteincitament för att få en kommersiellt driven och mer hållbar ekonomi, säger Bjarne Borg på Index International.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY